Οι γηραιότερες δίδυμες αδελφές στον κόσμο είναι 107 ετών και 300 ημερών

Δύο αδελφές από την Ιαπωνία πιστοποιήθηκαν από το Guinness World Records ως οι γηραιότερες δίδυμες στον κόσμο, ηλικίας 107 ετών και πάνω από 300 ημερών. 

Οι Ουμένο Σουμιγιάμα και Κούμε Κοντάμα έσπασαν το ρεκόρ που μέχρι σήμερα κατείχαν οι επίσης από την Ιαπωνία δίδυμες αδελφές Κιν Ναρίτα και Τζιν Κάνι. Οι Ουμένο και Κούμε περιγράφουν τους εαυτούς τους ως κοινωνικούς ανθρώπους και γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου του 1913 στο νησί Σοντοσίμα της Ιαπωνίας.

Λόγω της πανδημίας, τα πιστοποιητικά τους από τα ρεκόρ Γκίνες στάλθηκαν στους χώρους που διαμένουν οι δύο ηλικιωμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δίδυμες αδελφές ζουν σε διαφορετικές περιοχές της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την οικογένεια των Ουμένο και Κούμε, οι δύο αδελφές συχνά αστειεύονται για την ομολογουμένως μεγάλη τους ηλικία. Η Ουμένο έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά και η Κούμε τρία.

Οι προηγούμενοι κάτοχοι του ρεκόρ, η Κιν και η Τζιν είχαν φτάσει μαζί τα 107 χρόνια και 175 ημέρες όταν και η Κιν πέθανε τον Ιανουάριο του 2000. Η Τζιν πέθανε το επόμενο έτος, σε ηλικία 108 ετών. Τα δίδυμα αυτά είχαν γεννηθεί την 1η Αυγούστου 1892 στη Ναγκόγια και είχαν γίνει διασημότητες κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα