Οι πολίτες του κόσμου εκπέμπουν SOS για το κλίμα! – OTA VOICE

Σχεδόν τα δύο τρίτα από το 1,2 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, απάντησαν ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια επείγουσα κατάσταση για το κλίμα, σύμφωνα με την μεγαλύτερη δημοσκόπηση του είδους που διενήργησε ο ΟΗΕ.

Νεαροί και ηλικιωμένοι, πλούσιοι και φτωχοί, οι ερωτηθέντες από 50 χώρες-που φιλοξενούν δηλαδή περισσότερο από τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό-κλήθηκαν να επιλέξουν από μια σειρά πολιτικών επιλογών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τα συμπεράσματά τους υποδηλώνουν ότι το παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα, εξακολουθεί να έχει ορμή παρότι η καλπάζουσα πανδημία του κορονοϊού έχει περιορίσει το πεδίο δράσης του.

«Η ανησυχία για την επείγουσα κατάσταση για το κλίμα είναι πολύ πιο διαδεδομένη απ΄ό,τι γνωρίζαμε πριν», λέει σε συνέντευξή του στο AFP ο Στίβεν Φίσερ, ένας κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος βοήθησε στον σχεδιασμό της δημοσκόπησης και στην επεξεργασία των δεδομένων.

«Και η μεγάλη πλειονότητα εκείνων που αναγνωρίζουν ότι υπάρχει επείγουσα κατάσταση για το κλίμα θέλει να υπάρξουν άμεσες και ολοκληρωμένες ενέργειες», σημειώνει.

Με μια καινοτόμο και έξυπνη μορφή η δημοσκόπηση εμφανιζόταν ως διαφήμιση στις εφαρμογές παιχνιδιών των κινητών τηλεφώνων–όπως τα Angry Birds–δίνοντας στους ερευνητές πρόσβαση σε πληθυσμιακές ομάδες που διαφορετικά δεν θα απαντούσαν σε μια δημοσκόπηση, όπως εκείνοι που είναι ακόμη πολύ νέοι για να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα