Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «Ταύρεια», ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» και το «Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου» του Δήμου μας

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία  τα «Ταύρεια», ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» και το «Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου» του Δήμου μας

Σεπτέμβρης 2021: ένας μήνας  γεμάτος τέχνη και πολιτισμό με 25 παραστάσεις και 6 συναυλίες σε Μοσχάτο- Ταύρο

Ο Σεπτέμβρης του 2021, με καθημερινά πολιτιστικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία καθώς οι εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τόσο με την μεγάλη προσέλευση του κοινού όσο και την ποιότητα του έργου που παρουσίασαν.

Τα «Ταύρεια», ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» και το 14ο «Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου» αποτελούν τρεις θεσμούς με ιστορία και παράδοση για αυτό καιοι πολίτες επιδοκίμασαν τις εκδηλώσεις με τον καλύτερο τρόπο καθώς ξεπέρασαν τους 4.500  θεατές που θα ήταν δυνατόν να διπλασιασθούν εάν το επέτρεπαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μοσχάτο (Σινέ Κήπος και πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) και στον Ταύρο (Σινέ Μασκώτ και πλατεία Αγίου Γεωργίου) με ελεύθερη είσοδο και ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφασή του.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

Οι φετινές μας εκδηλώσεις των Ταυρείων και του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη ήταν αναμφισβήτητα οι μαζικότερες και οι ποιοτικότερες  διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό καθώς οι θεατρικές παραστάσεις και οι σημαντικές συναυλίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών καλλιτεχνικών ειδών και ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη. Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημαντική απήχηση που είχαν οι παραστάσεις του 14ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου, ένα πολιτιστικό θεσμό ιδιαίτερης αισθητικής που έχει καθιερωθεί  στη συνείδηση του κοινού.   

Επίσης, να επισημάνω τις δύο επετειακές θεατρικές παραστάσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση όπως και τις εκδηλώσεις προς τιμή των εισαχθέντων μαθητών των Λυκείων Μοσχάτου και Ταύρου στα Α.Ε.Ι. το 2020, εκδηλώσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν πέρυσι εξαιτίας των απαγορεύσεων λόγω covid-19.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής για τη συνδιοργάνωση ορισμένων εκδηλώσεων και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη σημαντική συμβολή τους: τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού,  την  Κοινωφελή Επιχείρηση και το Πνευματικό Κέντρο και ειδικότερα τους Προέδρους και τα Διοικητικά τους Συμβούλια όπως και τους εργαζόμενους του Δήμου που εργάστηκαν για την άρτια οργάνωση  όλων των εκδηλώσεων. Τέλος, ευχαριστώ τους τοπικούς χορηγούς που στήριξαν, στο μέτρο του δυνατού, τις φετινές εκδηλώσεις όπως ήταν το «Bread Factory» και ο χώρος εστίασης «Ψαρομεζέδες».

Υπογραμμίζω την αποτελεσματικότητα που είχαν τα μέτρα που λάβαμε για τον Covid19 σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία οι συμπολίτες μας τήρησαν με τον καλύτερο τρόπο και με τη βοήθεια του 2ου Συστήματος Προσκόπων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


Πηγή
Author: vikonomou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα