Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις πρόληψης του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Βέροιας

Με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου Βέροιας στο ροζ χρώμα, σύμβολο της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου, του μήνα που είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την αντιμετώπισή του.

Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς πραγματοποίησε την εκδήλωση το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτή τη μορφή καρκίνου, τη συχνότερη στον γυναικείο πληθυσμό των ανεπτυγμένων χωρών του δυτικού κόσμου.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέροιας, κ. Γεωργία Μπατσαρά έγινε προς τιμήν της Φώφης Γεννηματά και του αγώνα που έδωσε τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Άγιος Παρθένιος», κ. Μαρίνα Ψωμιάδου, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού στην πρόληψη του καρκίνου, δηλώνοντας με νόημα πως μόνο το 15% του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου έχει εμβολιαστεί.

Τόσο ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Βέροιας, κ. Ευάγγελος Παπαχαραλάμπους, όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος τόνισαν τη σπουδαιότητα των εμβολίων. Στο σύντομο χαιρετισμό της η Διευθύντρια του ΙΚΑ Βέροιας, κ. Μαρία Χατζή εξέφρασε τον σκεπτικισμό της σχετικά με το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης στον νομό Ημαθίας, ενώ τέλος ο κ. Κώστας Ρίζος, πολιτικός εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας στο ΕΔΔΥΠΠΥ αναφέρθηκε στην ημέρα που όλες οι γυναίκες και όλος ο πληθυσμός πρέπει να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στην αξία της ζωής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων σημαντική ήταν η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, που υποστήριξε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Dimarxos

Mpatsara

Psomiadou

Diamantopoulos

Papaxalabous

Xatzi

Rizos


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα