Ολοκληρώθηκε η δράση Δωρεάν Μαστογραφιών του ΚΕΠ Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου | Δήμος Ασπροπύργου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου, πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ, στο οποίο είναι μέλος ο Δήμος μας, με το Κέντρο Κοινότητας και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας,  και τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», διοργάνωσαν την παροχή δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών σε γυναίκες ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, ηλικίας 40-69 ετών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη ανέφερε ότι: « Η πρόληψη συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και κατά συνέπεια στη μείωση των θανάτων από καρκίνο του μαστού, καθώς οι προληπτικές εξετάσεις  σώζουν ζωές. Ο Δήμος Ασπροπύργου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου του 2021 σε ειδικό Κέντρο Μαστού. Ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» παρείχε δωρεάν τις μαστογραφίες στις γυναίκες ενώ το λοιπό κόστος της δράσης, ανέλαβε ο Δήμος Ασπροπύργου. Η μεταφορά των γυναικών από και προς το Κέντρο Μαστού, πραγματοποιήθηκε με όχημα του Δήμου που διατέθηκε αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Τη διασφάλιση ότι οι προς εξέταση γυναίκες ανήκαν πράγματι στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια και προϋποθέσεις της συμμετοχής, ανέλαβε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου. Τέλος, η όλη διαδικασία προς και από το Κέντρο Μαστού πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ασφάλειας και υγιεινής που επιβάλουν οι κανονισμοί προστασίας λόγω της πανδημίας του Covid 19.



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα