Ολυμπιονίκες μεταλαμπάδευσαν τις αξίες του αθλητισμού στα σχολεία του Δήμου Βάρης

Με μεγάλη ανταπόκριση των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ολοκληρώθηκε η δράση «Ολυμπιονίκες και Olympians στα σχολεία μας».

Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ με τους παγκοσμίου φήμης  αθλητές  της, κατάφερε να ενθουσιάσει και να εμπνεύσει όλα τα παιδιά των σχολείων για τις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού, ενώ μέσω του διεθνούς απήχησης προγράμματος «Olympic Green Values» που έχει εκπονήσει, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω την οικολογική και την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση μέσα από τον αθλητισμό και το παιχνίδι.

Η συμβολική φύτευση της ελιάς σε όλα τα σχολεία από τους Αθλητές μαζί με τους μαθητές, αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή των επισκέψεων, πόσο μάλλον καθώς από τις εν λόγω ελιές θα κόβονται κλαδάκια που θα στεφανώνουν όλους τους συμμετέχοντες των μελλοντικών αθλητικών διοργανώσεων των σχολείων. Το κάθε παιδί πήγε σπίτι του έχοντας στην τσαντούλα του αλλά και στην καρδιά του το αυτόγραφο των ολυμπιονικών που επισκεφθήκαν το σχολείο του, κινητήριος δύναμη για να τους φτάσει και ίσως να τους προσπεράσει ώστε να βάλει και το ίδιο την υπογραφή του στα επιτεύγματά της ζωής του.

Χρυσοί, Αργυροί, Χάλκινοι Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Αθλητές, συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση, είχε προηγηθεί υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμαρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), για να προωθηθεί η σύμπραξη της σχολικής κοινότητας της πόλης μας με τους Ολυμπιονίκες. Σε όλους τους συντελεστές αυτής της δράσης αξίζουν πολλά χειροκροτήματα, πολλά ευχαριστώ, πολλά μπράβο αλλά κυρίως στα παιδιά αξίζει μια υπόκλιση γιατί χωρίς την ύπαρξή τους, δεν θα υπήρχε λόγος να οραματιζόμαστε τους επόμενους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ευχαριστεί το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες –ΕΣΟΑ και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κα Βούλα Κοζομπόλη για την ενεργή συμμετοχή της στη δράση, τον υπεύθυνο Marketing & Επικοινωνίας κ. Γιάννη Σταθόπουλο  για την αμέριστη υποστήριξη, άρτια οργάνωση και συντονισμό των αθλητών ώστε να βρίσκονται στα σχολεία με ενθουσιασμό και αγάπη, και να στεφθεί με επιτυχία ένας ακόμη αγώνας, ο αγώνας της μεταλαμπάδευσης του αξιών του αθλητισμού με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η στενή σχέση που ξεκίνησε ανάμεσα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ θα αντανακλάται στο εξής σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής των πολιτών του Δήμου.

Στις δράσεις συμμετείχαν οι ακόλουθοι εμβληματικοί αθλητές και μέλη της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες:

  • Βούλα Κοζομπόλη, Γεωργία Ελληνάκη και Ευτυχία Καραγιάννη (Υδαοτσφαίριση)
  • Σοφία Μπεκατώρου και Άννα Αγραφιώτη (Ιστιοπλοΐα)
  • Λεωνίδας Κόκκας (Άρση Βαρών)
  • Δώρα Γκουντουρά (Ξιφασκία)
  • Αντώνης Γκιούλπμας (Κολύμβηση)
  • Εύη Μακρυγιάννη (Καλλιτεχνική Κολύμβηση)
  • Άννα Ψαθά (Χειροσφαίριση)
  • Φανή Ψαθά (Πάλη)

Ακόμη το παρόν έδωσαν 2 ακόμη εκλεκτά μέλη της Αθλητικής Οικογένειας, η Χάλκινη Παραολυμπιονίκης της Σφαίρας Δήμητρα Κοροκίδα και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου Αθηνά Χατζηστύλη.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα