Ο ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε έγκριση χρηματοδότησης 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το κτήριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Ο ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε έγκριση χρηματοδότησης 4.405.832 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη Δημιουργική Επανάχρηση του Κτηρίου Στρατωνισμού Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μετά τη συνάντησή του στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021.

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και μελών της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ενταχθούν στο «Αντώνης Τρίτσης» και οι προτάσεις που αφορούν στα έργα:

«Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων», ύψους 1,81 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ψηφιακή Σύγκλιση», ύψους 1,51 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει 5 υποέργα.

«Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», ύψους περίπου 146.000 ευρώ, με δύο υποέργα.

Ο κύριος Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την άμεση εξεύρεση χρηματοδοτήσεων σχετικά με την αποκατάσταση και των υπόλοιπων κτηρίων του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών.

Επί τάπητος βρέθηκε και το χρόνιο πρόβλημα των Μετεώρων με το ζήτημα των αυθαιρέτων, για το οποίο ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι δρομολογείται, άμεσα, οριστική λύση, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

«Με χαρά ανακοινώνω την ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” της πρότασης αστικής αναζωογόνησης που έχει καταθέσει ο Δήμος Παύλου Μελά, η οποία περιλαμβάνει και την αποκατάσταση ενός σημαντικού κτηρίου, εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου. Η συνολική χρηματοδότηση είναι ύψους 4,4 εκατ. ευρώ και το έργο αυτό είναι το πρώτο μεγάλο έργο του Δήμου που εντάσσεται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έχει δεσμευτεί ένα σημαντικό ποσό, προκειμένου η δημοτική αρχή να μπορεί να προχωρήσει σε δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και, τελικά, σε υλοποίηση έργων, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μετά το πέρας της συνάντησης.

«H έγκριση της πρότασής μας μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 2,5 έχουν ήδη εγκριθεί από το ΕΠΑΝΕΚ, εντάσσεται στο συνολικό προσεκτικό σχεδιασμό μας για να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στην κοινωνία των πολιτών, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ένα έργο που θα δώσει πνοή στο σύνολο του δυτικού τόξου της Θεσσαλονίκης και προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η κινητικότητα του προσωπικού στη λειτουργία των δήμων καθώς και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό παιδιών ΑΜΕΑ από τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ λόγω του μη εμβολιασμού τους για την covid-19.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα