Ο «Αρκτούρος» απεγκλώβισε έναν λύκο από παγίδα για αγριόχοιρους

Στον απεγκλωβισμό ενός λύκου που είχε πιαστεί σε παγίδα για αγριόχοιρους στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας προχώρησε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου.

Το άτυχο ζώο είχε πιαστεί σε μία μεταλλική θηλιά δίπλα σε αγροτικό δρόμο. Ευτυχώς, ένα διερχόμενος γεωργός είδε τον λύκο και άμεσα ενημέρωσε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Δασικής Υπηρεσίας για να προστατεύσει τον λύκο μέχρι να φτάσει η ΟΑΕ. Η επιχείρηση φύλαξης και προστασίας του λύκου διήρκεσε έξι ώρες περίπου ενώ αυτή της απελευθέρωσης λιγότερο από μία ώρα.

Το ζώο, που ήταν σε μεγάλο βαθμό κουρασμένο, αφυδατωμένο και στρεσαρισμένο, αρχικώς ναρκώθηκε για να μπορέσει να γίνει ο απεγκλωβισμός του. Μετά την αφαίρεση της θηλιάς που περάσει γύρω από την κοιλιακή χώρα και την πλάτη, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε μια εξονυχιστική κτηνιατρική εξέταση κι αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κάποιο σοβαρό τραύμα το ζώο απελευθερώθηκε επιτυχώς στο ίδιο σημείο.

Η επιχείρηση έγινε πριν λίγες ημέρες και ο Αρκτούρος έδωσε στην δημοσιότητα το βίντεο με τον απεγκλωβισμό του λύκου.

Δείτε ακόμα: Υιοθέτησε λύκο για να του σώσει την ζωή και τώρα είναι κομμάτι της οικογένειας της

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα