Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με θέματα Ισότητας των Φύλων | Δήμος Ασπροπύργου

​Διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας  με τους Προέδρους των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των Δήμων πραγματοποίησε  η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων,  κ. Γιάννα Χορμόβα.

Στην συνάντηση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ασπροπύργου  κ. Σοφία Μαυρίδη. Στη διάρκεια της συνάντησης διεξήχθη  μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις δράσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί στους Δήμους, αλλά και για όσες προγραμματίζουν στο άμεσο μέλλον υπέρ της ισότητας.

Από την πλευρά της η κ. Μαυρίδη επεσήμανε ότι, ο τομέας της Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της Ελλάδας, αναφέροντας  χαρακτηριστικά πως, ο Δήμος Ασπροπύργου έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει μια «ομπρέλα»  προστασίας για την οικογένεια και τη γυναίκα μέσω των δομών υποστήριξης,  των  ενημερώσεων, των δράσεων αλλά και της κάλυψη των αναγκών των παιδιών μέσα από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Παράλληλα δήλωσε παρούσα στον σχεδιασμό και το συντονισμό της πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνάντηση, συμμετείχε και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.  Μαρία Συρεγγέλα.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα