Ο Δήμος Μαραθώνος στα εγκαίνια της Marathon Expo 2021

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Marathon Expo2021 στο Κλειστό Γήπεδο Tάε κβον ντο Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της έναρξης του 5ήμερου των εκδηλώσεων του φετινού 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου που φέτος είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.  

Η έκθεση περιλαμβάνει και το περίπτερο του Δήμου Μαραθώνος όπου εκτίθενται σημαντικά εκθέματα του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου. Όσοι το επισκεφθούν μπορούν να παρακολουθήσουν και να ξεναγηθούν στον Δήμο μας μέσω του σχετικού σποτ –μίνι ντοκιμαντέρ που προβάλλεται ζωντανά.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα. Σοφία Σακοράφα και ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας έκοψαν λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι την κορδέλα των εγκαινίων.

Ακολούθησε η ξενάγηση και η επίσημη συνέντευξη τύπου με ομιλητές την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα και τους Πρωταθλητές Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Κώστα Γκελαούζο.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Μαραθώνος για την υποστήριξη και τόνισε την μοναδικότητα του Μαραθωνίου αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Διαφορετικό αέρα στη διοργάνωση, δίνει η εκπληκτική εικόνα που βασίζεται σε τέσσερις ιστορικές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι η Ιστορική Εκκίνηση στο Μαραθώνα, ο Τύμβος των Μαραθωνομάχων, το Ζάππειο Μέγαρο και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 12.30 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δήμου Μαραθώνα. Θα ακολουθήσει το Άναμμα του Βωμού στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθώνα, το οποίο θα μεταδώσει το «φως» των αξιών του Μαραθωνίου στους χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν θέση στην εκκίνηση.»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και συνδιοργανωτής του αγώνα, Γιώργος Πατούλης, είπε: «Έχουμε την τιμή και εμείς να συμμετέχουμε σε αυτό το κορυφαίο γεγονός του αθλητισμού και προφανώς παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή αυτής της διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής καθώς την καθιστά μοναδικό προορισμό σε μια χρονική περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.»

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε στην ομιλία του: «Είμαστε πανέτοιμοι για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τους αθλητές στην Αφετηρία του Μαραθωνίου και να φιλοξενήσουμε με χαρά και τιμή τόσο την τελετή έναρξης, όσο και την εκκίνηση του Μαραθωνίου. Για εμάς είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, η οποία μετατρέπει τον Μαραθώνα μας σε πόλο έλξης αθλητών όλου του κόσμου από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Θα είμαστε εκεί, στα 16χλμ. που διανύουν οι δρομείς στο Δήμο μας για να τους υποδεχθούμε να τους χειροκροτήσουμε και να τους επευφημήσουμε. Μια πραγματική γιορτή για όλους. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά αθλητές από όλο τον κόσμο έχουν όνειρο ζωής να έρθουν στον Μαραθώνα μας και να τρέξουν στον Μαραθώνιο. Θα είμαστε πανέτοιμοι και αντάξιοι των προσδοκιών. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στην έκθεση Marathon expo μέσα στην οποία έχουμε κι εμείς, ο Δήμος Μαραθώνος, το δικό μας περίπτερο το οποίο  αξίζει να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε μέσω του σχετικού σποτ που προβάλλεται, τις ομορφιές του τόπου μας. Καλή επιτυχία με υγεία σε όλους και καλό τερματισμό. Σημασία έχει βέβαια η διαδρομή και όχι ο χρόνος τερματισμού. Σας περιμένουμε όλους». 

Τοποθετήσεις ακολούθησαν από τον γλύπτη και καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κώστα  Βαρώτσο, την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ και εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων κα. Νίκη Αραμπατζή, τον αντιπρόεδρο της ΕΟΕ Στέλιο Αγγελούδη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πνευμονολογικής εταιρείας Παρασκευή Κατσαούνου.

Παρόντες και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού  Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Κυπαρίσσης και η Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου Ρένα Σπανού.

Μοιραστείτε το


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα