Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σύντομα στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φιλικών προς την Οικογένεια Δήμων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων

H αρχή έγινε στις 24-25 Μαρτίου 2021, στην 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Δήμων Φιλικών προς την Οικογένεια: «ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ».
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης, Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης με την ιδιότητα και του Προέδρου της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Ελλάδας «Κλεισθένης» εκπροσώπησε την Ελλάδα συμμετέχοντας στο παραπάνω συνέδριο με ανάλυση του θέματος «Greek cities on the road towards the European Certification” και τίτλο παρουσίασης «From social provision to social cohesion».
Το συνέδριο διοργάνωσε η Ένωση Πολύτεκνων Οικογενειών της Εσθονίας και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πολυτέκνων (ΕLFAC).
Η παρουσίαση είχε ως αντικείμενο τις προτάσεις της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας προς τους Δήμους, ενδεικτικά παραδείγματα εφαρμογής αυτών καθώς επίσης και εκτενή αναφορά στον Δήμο Νέας Σμύρνης και το νεοσύστατο Γραφείο Υποστήριξης της Οικογένειας.
Ο κ. Χρηστάκης, τόσο ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» όσο και ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποστήριξη της Οικογένειας, και στους τρόπους υλοποίησης στρατηγικής ανάπτυξης της οικογενειακής πολιτικής και κατ’ επέκταση ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών.
Ανέφερε, ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ήδη προβεί σε Σύσταση Γραφείου Υποστήριξης της Οικογένειας (Reference Point for Family- R.P.F / «Family Unity – For U») με σκοπό την ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικής ολιστικής προσέγγισης για την οικογένεια, με δυνατότητα πληροφόρησης για όλες τις δέσμες ενεργειών του Δήμου Νέας Σμύρνης προς τη οικογένεια, με γνώμονα την έγκυρη ενημέρωση των γονέων και την σωστή δικτύωση με όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. Την εποπτεία του Γραφείου Υποστήριξης της Οικογένειας του Δήμου Νέας Σμύρνης έχει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης.
Ο Δήμος μας ήδη λειτουργεί υπηρεσίες και παροχές για οικογένειες, πραγματοποιεί εκδηλώσεις, αναπτύσσει πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, οικογενειακό περιβάλλον (πάρκα, αστικός σχεδιασμός για οικογένειες με παιδιά) με προοπτική, μέσα από την ανάπτυξη της παρούσας στρατηγικής, τη δημιουργία Σημείου Πληροφόρησης για Οικογένειες. Παράλληλα, προετοιμάζεται ο φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πολυτέκνων ώστε η πόλη μας να γίνει η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φιλικών προς την Οικογένεια Δήμων.
Η αρχή λοιπόν έγινε με την συμμετοχή του Δήμου μας στην 2η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δήμων Φιλικών προς την Οικογένεια. Η συνέχεια έπεται με χάραξη τοπικής στρατηγικής με στόχο την μετάβαση από την κοινωνική φροντίδα στην κοινωνική συνοχή.


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα