Ο Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. υλοποιεί πρόγραμμα Σκάκι στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης | Δήμος Ασπροπύργου

​Ο Οργανισμός Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ασπροπύργου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την ένταξη του Σκακιού στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείου και λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόληση με το άθλημα, ξεκίνησε πειραματικά τη λειτουργία του προγράμματος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου.

Διαπιστώνοντας την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος αλλά και την αποδοχή και το ενδιαφέρον που προκάλεσε στους μαθητές, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννης Κατσαρός απέστειλε επιστολές προς όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καλώντας τες  να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους σχετικά με την ένταξη του Σκακιού στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Οργανισμός διατίθεται να προσφέρει το απαραίτητο προσωπικό – εκπαιδευτές Σκακιού, σε συνεργασία και με τους σκακιστικούς συλλόγους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος και την αποδοχή του από τους νέους της πόλης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. και ο Πρόεδρός του, έκαναν μια ακόμη «κίνηση ΜΑΤ», στοχεύοντας στην ανάπτυξη αρχών και αξιών των νέων μαθητών».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα