Πάγωσε ο καταρράκτης του Λειβαδίτη στην Ξάνθη!

Μοναδικές εικόνες χάρισε η κακοκαιρία Μήδεια και στην Ξάνθη, όπου πάγωσε ο καταρράκτης του Λειβαδίτη!

Τα τελευταία 24ωρα η κακοκαιρία «Μήδεια» έντυσε στα λευκά και την ορεινή Θράκη, δημιουργώντας εντυπωσιακές χειμωνιάτικες εικόνες, ενώ τις εντυπώσεις «κλέβει» ο παγωμένος καταρράκτης του Λειβαδίτη στην Ξάνθη. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως θα παραμείνει παγωμένος στο 100% και τις επόμενες μέρες. Η φωτογραφία του Βασίλη Γεωργιάδη αποτυπώνει την ξεχωριστή ομορφιά του.

Φωτογραφία του Βασίλη Γεωργιάδη

Ο Λειβαδίτης είναι μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων και βρίσκεται στα 1300 μέτρα υψόμετρο. Το χειμώνα αρκετές φορές ο καταρράκτης παγώνει και τα αιωρούμενα κρύσταλλα σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο, όταν πιάσουν οι πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης.

Η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως στα νερά του Λειβαδίτη λούζονταν οι «καλοκυράδες» (νεράιδες), ενώ στις σπηλιές του ύφαιναν, σε πέτρινους αργαλειούς, το αραχνοΰφαντο νεραϊδόγνεμα. Θρύλοι και παραδόσεις, που έχουν τη δική τους γοητεία, με την ομορφιά του σίγουρα αληθινή και μυστηριώδης αυτές τις παγωμένες ημέρες του Φεβρουαρίου.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Δύο Τυχεροί από 1 αντίτυπο Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσετε

από 1 αντίτυπο ́του βιβλίου:

«Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη»

Του ποιητή Απολλώνιου Γκλαβα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα