Πάνω από 500 παιδιά “ταξίδεψαν με ασφάλεια” στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί πραγματοποίησαν την εκδήλωση “Τα παιδιά ταξιδεύουν με ασφάλεια”, στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης (οδός Περικλέους 9Α) από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2021, ώρες λειτουργίας 17:30-21:30.

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μετά τα αλλεπάλληλα lockdown, τα παιδιά των 11 παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά επισκέφθηκαν τον πανέμορφο «Βοτανικό Κήπο» σε μικρές ομάδες, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα ισχύοντα μέτρα. Μέσα από την περιήγησή τους στον Βοτανικό Κήπο, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να “ταξιδέψουν” με ασφάλεια στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του κόσμου (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία). Οδηγός στο ταξίδι τους «ο Σωτήρης», (από το κουκλοθέατρο ΤΙΚ ΝΙΚ). Με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τα ελληνικά νησιά, την Ιταλία, όπου επισκέφτηκαν το Κολοσσαίο και τον Πύργο της Πίζας, στη συνέχεια πέρασαν στη Γαλλία, όπου φωτογραφήθηκαν στον Πύργο του Eiffel, θαύμασαν τα έργα των ζωγράφων στις όχθες του Σηκουάνα και τέλος έφτασαν στο Big Ben στο Λονδίνο με τα χαρακτηριστικά κόκκινα λεωφορεία και τους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους. Μετά από μια τόσο μεγάλη διαδρομή, τα παιδία δέχτηκαν τα κεράσματα που ετοίμασαν οι μάγειρες των παιδικών σταθμών, πήραν τα αναμνηστικά από το ταξίδι τους και αποχαιρέτησαν τον Βοτανικό Κήπο  με τα μαγικά κόλπα ενός κλόουν – μάγου.

Συνολικά πάνω από 500 παιδιά επισκέφτηκαν τον Βοτανικό Κήπο μαζί με τους γονείς τους.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά είναι χώροι αγωγής και ασφαλούς διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Λειτουργούν 4 παιδικοί και 8 βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Στόχος είναι η ομαλή μετάβαση των παιδιών προσχολικής ηλικίας από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον. Μέσα από δράσεις διαπαιδαγώγησης, ψυχαγωγίας, καθημερινής φροντίδας και σωστής διατροφής, βοηθούν τα παιδιά στην ολιστική ανάπτυξης τους, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Εξυπηρετούν τους γονείς και παράλληλα τους ευαισθητοποιούν σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.

Στα παιδιά που φιλοξενούνται παρέχεται ημερήσια διατροφή και φροντίδα, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

  • Βρεφονηπιακός σταθμός ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ, Περικλέους 11 Άνω Ηλιούπολη τηλ. 2310 664398
  • Βρεφονηπιακός σταθμός ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, Θηβών & Κρυστάλλη τηλ. 2310 602808
  • Βρεφονηπιακός σταθμός ΡΟΔΙ, Μανδηλαρά 34, Νικόπολη τηλ. 2310 685454
  • Βρεφονηπιακός σταθμός ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, Βελισαρίου 16 τηλ. 2310 640004

Ο βρεφονηπιακός σταθμός ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ θα επαναλειτουργήσει μετά την αποπεράτωση των εργασιών ανακαίνισής του, εντός της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022, με δύο βρεφικά και ένα νηπιακό τμήμα. Τα τμήματα θα καλυφθούν με βρέφη και νήπια από τις λίστες των επιλαχόντων, από νέες αιτήσεις και από κατόχους voucher.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

  • Βρεφονηπιακός Σταθμός ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, Αγίου Στυλιανού 5, τηλ. 2310 649190
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός ΧΑΜΟΓΕΛΑ, Αγίου Παντελεήμονος 5, τηλ. 2310 650381
  • Παιδικός Σταθμός ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ, Αλκιβιάδου 10, τηλ. 2310 602304
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Ακροπόλεως 12, τηλ. 2310 610230
  • Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16, τηλ. 2310 651068
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΙΩΑΝΝΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΔΕΝΗ, Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης και Ακροπόλεως Μετέωρα, τηλ. 2310 654136

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

  • Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ, Αγ. Γεωργίου & Κολοκοτρώνη, τηλ. 2310 686220

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Δήμο Παύλου Μελά, αλλά και ευρύτερα, αφού στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν μόνο 10 Βοτανικοί Κήποι (ολοκληρωμένοι. Είναι ένας αστικός Βοτανικός Κήπος πέντε στρεμμάτων, μια όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, που επιτελεί κυρίως εκπαιδευτικό έργο και περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών.  Στα χρόνια λειτουργίας του, έχουν ξεναγηθεί πάνω από 60.000 μαθητές, περιβαλλοντικές ομάδες, σύλλογοι και άτομα κάθε ηλικίας, αποκομίζοντας βασικές γνώσεις για τον κόσμο των φυτών.

Ο Βοτανικός μας Κήπος, σας καλεί να τον επισκεφτείτε απολαμβάνοντας τα χρώματα και τα αρώματά του κάθε εποχή!


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα