Παρέμβαση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων

Περί του ζητήματος της διπλής υποβάθμισης του λαβάρου της Ιεράς Μονής Αγίας λαύρας στη Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021

Με έμπονη θλίψη, έκπληξη και έντονο προβληματισμό διαπιστώσαμε ότι στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 για πρώτη φορά το λάβαρο, το οποίο βγήκε στην παρέλαση δεν ήταν το αυθεντικό και γνήσιο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά μας Μονή της Αγίας Λαύρας ως ανεκτίμητο σύμβολο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αλλά ένα ακαλαίσθητο αντίγραφο του πρωτοτύπου, ενώ δυστυχώς για την αντιγραφή αυτή του λαβάρου δεν μας ζητήθηκε καμία έγκριση.

Η απογοήτευσή μας διογκώθηκε ακόμη περισσότερο με τη θλιβερή διαπίστωση ότι το Ιερό μας Λάβαρο παρέλασε φέτος τελευταίο απ’ όλες τις σημαίες και μάλιστα στον πάνδημο εορτασμό για την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, ενώ είναι θεσμοθετημένο «το λάβαρο να ηγείται της παρελάσεως φερόμενο υπό αγήματος με στολή εποχής».

Η απαξιωτική αυτή ενέργεια ως έλλειψη σεβασμού προς το ιστορικό μας σύμβολο προσβάλλει την αξία του, ενώ εγείρει ερωτηματικά για πιθανές μεθοδεύσεις παραποίησης της ιστορικής αλήθειας. Δίκαια οι Καλαβρυτινοί φορείς εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, διότι ol θυσίες των προγόνων τους στον αγώνα για την Ανεξαρτησία, δεν διαγράφονται με την περιστασιακή υποτίμηση του λαβάρου.

Προς τούτο επικροτούμε τις θέσεις του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, ζητώντας να διεξαχθεί αρμοδίως έρευνα, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και εντολές, εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για παράβλεψη προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια σοβαρά ατοπήματα, που άπτονται άμεσα της εθνικής ευαισθησίας Κλήρου και λαού στην ιστορική μας Μητρόπολη.

+0 Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα