Παραδόθηκε το πρώτο «Πάρκο Τσέπης» στον Ασπρόπυργο | Δήμος Ασπροπύργου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Παραδόθηκε το πρώτο
«Πάρκο Τσέπης» στον Ασπρόπυργο

Ένας ακόμα πνεύμονας οξυγόνου ήρθε να προστεθεί στον Δήμο Ασπροπύργου, με τη δημιουργία του πρώτου «Πάρκου Τσέπης», στην συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και 28ης Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» η εταιρεία Procter & Gamble (P&G) και η Οργάνωση Γη παρέδωσαν την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο «Πάρκο Τσέπης» στον Ασπρόπυργο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Αναστάσιου Παπαδόπουλου. Το έργο έχει ως στόχο να αξιοποιήσει κοινόχρηστους χώρους του Δήμου  μετατρέποντάς τους σε  χώρους πρασίνου, δίνοντας παράλληλα στους κατοίκους αφορμή για κοινωνική συναναστροφή μέσα στη γειτονιά τους.

Το «Πάρκο Τσέπης» έχει έκταση 350τ.μ. και καλύφθηκε με περισσότερα από 555 φυτά, ενώ το φυτικό υλικό αποτελείται κυρίως από αρωματικά φυτά και μεγάλους θάμνους. Παράλληλα, στον χώρο προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια, δίνοντας νέα πνοή στη γειτονιά.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, σχετικά  με την παράδοση του έργου ανέφερε:  «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ασπροπύργου, της P&G και της Οργάνωσης Γη απέδωσε καρπούς.  Ακολουθώντας τις νέες τάσεις αειφόρου σχεδιασμού και κυκλικής οικονομίας, αξιοποιούμε κάθε μέσο για να βελτιώσουμε τον αστικό κλοιό της πόλης. Με τη δημιουργία των  «Πάρκων Τσέπης», στοχεύουμε όχι μόνο στην προστασία και στην ενίσχυση του περιβάλλοντος αλλά και στην καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης.  Δεσμευόμαστε, λοιπόν, πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες «μικρές οάσεις» πρασίνου στην πόλη μας,  προσφέροντας ακόμα περισσότερους χώρους αναψυχής στους δημότες μας».

Σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, κ. Αλέξης Γαληνός ανέφερε: «Τα πάρκα τσέπης αποτελούν μια εξαιρετική σύμπραξη μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις».

Κατά την παράδοση παραβρέθηκαν επίσης, ο κ.  Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Μέλος Δ.Σ. της Οργάνωσης Γη και η κ. Δέσποινα Πάσσαρη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας P&G Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα