Παρουσίαση βιβλίων Χρήστου Φυλαχτού στα Σήμαντρα – Δήμος Νέας Προποντίδας

Τα βιβλία του Χρήστου Φυλαχτού:

🔶Από το Χολομώντα στο Σαγγάριο και
🔶Της Γερακίνας το πηγάδι

θα παρουσιαστούν στα Σήμαντρα, την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 (κεντρική πλατεία) και ώρα 20:00.
*Αφήγηση κειμένων από την κα Βέρα Σερασίδου, Νηπιαγωγό
*Προβολή ταινίας: “Της Γερακίνας το πηγάδι”

🔶Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Χρήστος Φυλαχτός του Αθανασίου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1969 και μεγάλωσε στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
Εργάζεται ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων. Αρθρογραφεί από το 1992 σε λαογραφικά, ενημερωτικά και πολιτιστικά έντυπα, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιόχωρας «Η Ελπίς» και μέλος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής.
Έχει εκδώσει τα θεατρικά «Στου Τσαμ’ τα χρόνια», «Απ΄τον Χολομώντα στον Σαγγάριο», «Καπετάν Χάψας το Λιοντάρι της Χαλκιδικής» και «Ο Λεοντόκαρδος Μακεδονομάχος Γιαγλής». Έχει γράψει ακόμη τα παραμύθια: «Μανιώ η Γαλατσάνα» και «Της Γερακίνας το πηγάδι».
Eίναι Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου και Πρόεδρος Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης Πολυγύρου.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης».
Ζει μόνιμα στην Παλαιοχώρα, είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Τσολάκη και έχει δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Θανάση, μαθητές του Γυμνασίου.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα