Περιφέρεια Αττικής: Ένα πρόγραμμα για το περιβάλλον και τα άλογα

«Γνωρίζω τα άλογα και τα ιπποειδή , αγαπώ και προστατεύω ζώα και περιβάλλον» είναι ο τίτλος φιλοζωικού – φιλοπεριβαλλοντικού προγράμματος το οποίο διαμόρφωσε το «Ολυμπιακό Ινστιτούτο Ελιάς» με την συνδρομή ειδικών και την συμμετοχή τεσσάρων ιππικών ομίλων.

Συνεργάζονται για αυτό το πρόγραμμα ο «Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών», ο «Ιππικός Όμιλος Μεσογείων», ο «Vagoni Stables» και ο «Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόμπης», ο οποίος ετοιμάζεται να συνεχίσει το έργο και την προσφορά του μετά την ολική καταστροφή που του προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα συνίσταται στην πραγματοποίηση δωρεάν επισκέψεων μαθητών-σπουδαστών και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης στους ιππικούς ομίλους όπου θα παρακολουθούν ειδικά διαμορφωμένα 3ωρα διαδραστικά προγράμματα επαφής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, με τα οποία θα αποκτούν προωθημένη γνώση και θα διαμορφώνουν συναισθηματική σχέση με τα ιπποειδή.

Το πρόγραμμα εκκινεί αρχές Νοεμβρίου και θα διαρκεί μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.

Σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στους Βόρειο και Νότιο τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική , με προοπτική σταδιακά να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις προαναφερόμενες περιοχές εφαρμογής του προγράμματος λειτουργούν 1.684 εκπαιδευτικές δομές με 500.000 μαθητές – σπουδαστές και εκπαιδευτικούς.

Έμμεσα συμμετέχουσες και οι οικογένειες τους , με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να παρέχει έργο ουσίας σε περίπου ένα (1,5) εκατομμύριο πολίτες κατοίκους και δημότες των τριών περιοχών εφαρμογής του. Την ηθική υποστήριξη προς την πρωτοβουλία του Ο.Ι.Ε εκδήλωσε η Περιφέρεια Αττικής η οποία έθεσε το πρόγραμμα υπό την αιγίδα της.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

Επειδή πάνω από όλα είναι η προστασία μας! Ας το κάνουμε με στυλ!!!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα