Πετάχτηκαν 2,2 τόνοι σκουπίδια από το όρος Έβερεστ

Αναρριχητές από το Νεπάλ κατάφεραν να πετάξουν μια αστρονομική συγκομιδή σκουπιδιών από τις κορυφές του Έβερεστ.

Τον Μάιο του 2019, το ελβετικό brand μόδας Bally με την βοήθεια ομάδας περιβαλλοντολόγων και των Sherpas από το Νεπάλ (οι ντόπιοι που καθοδηγούν τους ορειβάτες) ξεκίνησαν την εφαρμογή μιας πρωτοβουλίας για τον καθαρισμό πεδιάδων και κορυφογραμμών στο δρόμο προς την κορυφή του όρους Έβερεστ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Η διαδικασία του project ξεκίνησε στο τέλος της τουριστικής περιόδου και είχε ως αποτέλεσμα την αποκομιδή 1 τόνου σκουπιδιών. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών μαζεύτηκαν στην βάση όπου κατασκηνώνουν οι περισσότεροι ορειβάτες, οι οποίοι έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη.Το project ξεκίνησε ξανά τον Μάιο του 2020, όμως ο κορωνοϊός έγινε η αφορμή για την αναβολή του. Τον Σεπτέμβριο έγινε η επανεκκίνηση, αυτή την φορά βάζοντας ως στόχο το καθάρισμα των οκτώ υψηλότερων κορυφών του Νεπάλ, όλες με ύψος που ξεπερνά τα 8.000 μέτρα. Η ίδια ομάδα περιβαλλοντολόγων, με την βοήθεια 47 Sherpas από το Νεπάλ, έβαλαν μπρος ένα τιτάνιο έργο που διήρκεσε 47 ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα την αποκομιδή 2,2 τόνων σκουπιδιών από τις κορυφές Μακάλου, Λότσε, Τσό Όγιου και Έβερεστ.

Ο τουρισμός αλλά και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είχαν αλλοιώσει σημαντικά την μορφή του φυσικού περιβάλλοντος. Ίσως αυτή η ενέργεια να είναι το πρώτο βήμα προς μια αλλαγή προσέγγισης της φύσης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα