Πληθώρα έργων στα Σχολεία του Δήμου Βέροιας

Η Δημοτική Αρχή εστιάζει στα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων

Η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Βέροιας, οι ενεργειακές αλλαγές που επιτάσσει ένα πράσινο μέλλον, οι συντηρήσεις και ο εκσυγχρονισμός αιθουσών και εγκαταστάσεων μέσω της αξιοποίησης του συνόλου των χρηματοδοτικών εργαλείων, βρίσκονται πρώτα στον κατάλογο των δεσμεύσεων της σημερινής Δημοτικής Αρχής, απέναντι στους πολίτες του Δήμου Βέροιας.

Προς την κατεύθυνση αυτή η δράση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών είναι αδιάλειπτη και η προσπάθεια του Δήμου Βέροιας εργώδης σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των εν εξελίξει σημαντικών παρεμβάσεων και των προτάσεων για την ένταξη καινούργιων έργων.

Η σειρά των εργασιών που πραγματοποιούνται προς όφελος των μαθητών επιβεβαιώνεται από το σύνολο του προϋπολογισμού, ποσό το οποίο φτάνει τα 3.250.000€ (3.253.902€). Τα 13 έργα του Δήμου που εντάσσονται στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης είναι:
Σε εξέλιξη
1. Ενεργειακή Αναβάθμιση 6ου-13ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
2. Ενεργειακή Αναβάθμιση 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
3. Βιοκλιματική Αναβάθμιση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και 12ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Γυμνάσιο Βέροιας.
4. Επισκευή και Συντήρηση Στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας και Συντήρηση Αμφιθεάτρου 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
5. Επέκταση-Διαρρύθμιση Δημοτικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου.
6. Εργασίες στον σχολικό αύλειο χώρο του 1ου ΓΕΛ στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση, Κατασκευή Αθλητικών Δαπέδων σε Εκπαιδευτήρια του Δήμου Βέροιας» που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις σχολικές αυλές του 1ου ΓΕΛ , του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 9ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Βέροιας.

Τα έργα που προκηρύχθηκαν αφορούν στην:
1. Ενεργειακή Αναβάθμιση του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
2. Ενεργειακή Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Βέροιας.
Εξάλλου έχει κατατεθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται η ένταξη του έργου: «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων» που αφορά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
Την ίδια ώρα στο τεχνικό πρόγραμμα εντάσσονται και είναι προς κατασκευή εντός του έτους τα παρακάτω έργα:
1. Αντικατάσταση Στέγης στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.
2. Ανακατασκευή αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής Γυμναστηρίου ΕΠΑΛ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
3. Αντικατάσταση-αποκατάσταση στεγών σχολικών κτιρίων.
4. Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων των Δημοτικών Σχολείων Αγ. Βαρβάρας-Ασωμάτων-Ν. Νικομήδειας-Τριποτάμου.

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης υπογραμμίζει πως: «Ο Δήμος Βέροιας και η Τεχνική Υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια και την προώθηση του σύνολο των χρονοβόρων και απαιτητικών διαδικασιών αλλά και την συμβασιοποίηση και επίβλεψη των έργων, εργάζονται διαρκώς επάνω σε δύο βασικούς άξονες: Την ολοκλήρωση και παράδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα των εν εξελίξει έργων και στην αξιοποίηση όλων των προσφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα προς όφελος των παιδιών και των νέων του τόπου μας».

Έργα Βιοκλιματικής Αναβάθμισης 8ου Δημοτικού

Εργασίες στον αύλειο χώρο του 1ου ΓΕΛ Βέροιας

Υπογραφή Σύμβασης για Επέκταση Διαρρύθμιση Δημ.Σχολείο Αγ. Γεωργίου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα