Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test σε επαγγελματίες του Δήμου Παύλου Μελά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, μέσω του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε δωρεάν Rapid Test σε πεζούς (ελέγχους ταχείας ανίχνευσης Covid -19) την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, απέναντι από το Δημαρχείο.

Η δράση «Επιχειρώ με ασφάλεια» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής, και απευθύνθηκε στους επαγγελματίες, εμπόρους και καταστηματάρχες, και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας, Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης.

Τα tests διενήργησε κλιμάκιο του παραρτήματος Θεσ/κης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με κινητή κλινική μονάδα (mobile clinic) και  ειδικά καταρτισμένους  γιατρούς, νοσηλευτές και εθελοντές. Τα τεστ είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ). Κατά την υλοποίηση της δράσης λήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους συμμετέχοντες, ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί.

Τη δράση «Επιχειρώ με ασφάλεια» υποστήριξαν η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Ηλιούπολης, και τα καταστήματα και οι επαγγελματίες  των Δημοτικών Ενοτήτων Ευκαρπίας, Πολίχνης και  Σταυρούπολης.

Στη δράση παραβρέθηκαν  από την πλευρά του Δήμου  Παύλου Μελά, ο Δήμαρχος  Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κίμων Σαραφίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων  Χαρά Αμανατίδου και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Στούπας και Στέφανος Βάρφης. Τη δράση στήριξε η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας, ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν  η Α΄ Αντιπρόεδρος  Χρύσα Γεωργιάδου – Γραννούζη, ο Γενικός Γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ Κώστας Ιακώβου, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Κυριάκος Μερελής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Ηλιούπολης, Μιχάλης Επιτροπίδης, η εκπρόσωπος των καταστημάτων Ευκαρπίας Δέσποινα Ερφέσογλου και η εκπρόσωπος των καταστημάτων Πολίχνης Τοσίδου Ιφιγένεια.

Από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης ήταν παρούσες η Διευθύντρια  του Παραρτήματος ΕΕΣ Δέσποινα Φιλιππιδάκη, και η Υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ Θεσσαλονίκης  Κατερίνα Παλιούρα.

Με τη δράση αυτή η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, συμμετέχοντας ενεργά στη μάχη κατά του Covid -19 και παρέχοντας μια υπηρεσία πολύτιμη, εν όψει και του ανοίγματος των καταστημάτων.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα