Προγραμματική σύμβαση με το Υπουργό Περιβάλλοντος για την εκτέλεση μελετών και έργων 8,57 εκατ. Ευρώ στην Πάρνηθα υπέγραψε ο Δήμαρχος Φυλής – Δήμος Φυλής






Προγραμματική σύμβαση με το Υπουργό Περιβάλλοντος για την εκτέλεση μελετών και έργων 8,57 εκατ. Ευρώ στην Πάρνηθα υπέγραψε ο Δήμαρχος Φυλής – Δήμος Φυλής


















Γραμμή Δημότη: 15691

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής υπέγραψε, το πρωί της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κώστα Σκρέκα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


Η σύμβαση προβλέπει τη σύνταξη μελετών και την εκτέλεση έργων, συνολικού προϋπολογισμού 8,57 εκατ. Ευρώ, που αποβλέπουν:

  • Στην αντιπυρική προστασία με τη βελτίωση των δασικών δρόμων, του δικτύου υδροδότησης των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, την πύκνωση των πυροφυλακείων και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

  • Στην απομάκρυνση των μπάζων, των απορριμμάτων και των ξερών δέντρων από το δάσος, στην αξιοποίηση των ξερών ξύλων, στη δεντροφύτευση στα σημεία που χρειάζεται και στην μετατροπή του πυροφυλακείου στην Πηγή Φυλής σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

  • Στη συντήρηση και τη δημιουργία νέων χώρων αναψυχής στο βουνό, στη συντήρηση των μονοπατιών, στην κατασκευή πέτρινων βρυσών, στην τοποθέτηση πινακίδων με πληροφορίες στην είσοδο του δάσους και σε κεντρικά σημεία του και στη δημιουργία εφαρμογών για την ψηφιακή διευκόλυνση των επισκεπτών.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

« Η Προγραμματική Σύμβαση προστατεύει τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και τις δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής. Προστατεύει, αναβαθμίζει και αναδεικνύει την πολύτιμη, για όλο το Λεκανοπέδιο χλωρίδα και πανίδα του δάσους. Παράλληλα, στηρίζει την Πάρνηθα ως αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Φυλής, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής. Ευχαριστώ τον Υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα που με την υπογραφή της σύμβασης έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου για το σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

Please ensure Javascript is enabled for purposes of

website accessibility

Ψηφιακή Εργαλειοθήκη


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα