Προκαλεί η Μέρκελ- Απειλείται η Ελλάδα, αβαντάρει τον εισβολέα-“Πρέπει να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία” – OTA VOICE

Σε μια ακόμη παράσταση υποκρισίας η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε  «Λυπηρό» και «αχρείαστο» γεγονός , την αύξηση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, σημειώνοντας ότι «τα μονομερή μέτρα της Τουρκίας» βεβαίως και «προκαλούν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν παρέλειψε να τονίσει τα φιλοτουρκικά της αισθήματα, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή κρύβεται πίσω από την απαράδεκτη στάση της ΕΕ την ώρα που δυο κράτη μέλη απειλούνται.   «Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», είπε αποκαλύπτοντας ποιοι ήταν αυτοί που σήμερα δεν ήθελαν όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής η τουρκική προκλητικότητα. Με το ζόρι βγήκε μια επαναδιατύπωση του κειμένου της 2/10 .Για αυτό και η σημερινή εικόνα κατάρρευσης του Έλληνα Πρωθυπουργού.

«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο», δήλωσε με κυνικότητα η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Σε ένα φιλοτουρκικό κρεσέντο επιχειρηματολόγησε εκτεταμένα για την στρατηγική σημασία που θεωρεί πως έχει η Τουρκία στην υπό γερμανική κατοχή ΕΕ. Η Μέρκελ  ανέφερε πως: «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας. Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας».

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα