Προληπτική εξέταση για κορωνοϊό στην Πεζούλα την Κυριακή (4/4) για τους Δημότες Λίμνης Πλαστήρα | Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, έπληξε και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Μετά από 5 μήνες χωρίς κορωνοϊό η περιοχή μετρά τα πρώτα θετικά κρούσματα καταγράφηκαν κυρίως στην Πεζούλα και ένα στην Κερασιά.

Τα κρούσματα σχετίζονται με θρησκευτικές εκδηλώσεις, γι’ αυτό και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προχώρησε άμεσα στην απολύμανση των δύο εκκλησιών, καθώς και του Δημαρχείου.

Την Κυριακή και ώρα 11 π.μ.– 13 μμ στο παλαιό δημαρχείο της Πεζούλας θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει νέο προληπτικό έλεγχο για τους κατοίκους του Δήμου.

Παρακαλούνται όσοι δημότες έχουν συμπτώματα, έστω και ήπια, ή έχουν έλθει σε επαφή με θετικό κρούσμα με κορονοϊό, να προσέλθουν για έλεγχο. Πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι στον έλεγχο του ιού για να μην υπάρξει εξάπλωση.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Χωρίς πανικό, με ψυχραιμία, προπάντων με υψηλό αίσθημα ευθύνης προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας: φοράμε πάντα τη μάσκα, αλλάζουμε συχνά τις μάσκες μιας χρήσης, πλένουμε και σιδερώνουμε τις πάνινες μετά από κάθε χρήση. Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας (πάνω από δύο μέτρα), πλένουμε συχνά τα χέρια και χρησιμοποιούμε απολυμαντικά. Αερίζουμε συχνά τους χώρους.

Προπαντός περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Τέλος, όσοι δημότες έχουν προγραμματισμένο να κάνουν το εμβόλιο για κορονοϊό και δεν έχουν τρόπο να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν με αυτοκίνητο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τηλ.24413-52200, (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι).


Πηγή
Author: plastAdmin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα