Προτάσεις για τη χρηματοδότηση 12 μεγάλων έργων, προϋπολογισμού 60,17 εκατ. ευρώ κατέθεσε ο Δήμος Φυλής στο Υπουργείο Εσωτερικών – Δήμος Φυλής

Στην πρώτη γραμμή της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων για την εκτέλεση έργων, βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, ο Δήμος Φυλής.


Μετά την επιτυχία της περασμένης δημοτικής περιόδου, που κατατάχτηκε πρώτος στην απορροφητικότητα πόρων από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω της υποβολής εμπεριστατωμένων μελετών, ο Δήμος Φυλής διεκδικεί και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, από το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί έργα σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Χάρη στη μεθοδική δουλειά των στελεχών και των υπηρεσιών του, ο Δήμος Φυλής έχει καταθέσει 12 προτάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 60,17 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλο το φάσμα της δραστηριότητάς του.

Στις προτάσεις του Δήμου περιλαμβάνονται έργα ύδρευσης, αναπλάσεων (αστική αναζωογόνηση), ανέγερσης σχολικών κτιρίων, αντιπλημμυρικής προστασίας, ηλεκτροκίνησης, συντήρησης σχολείων, πολιτικής προστασίας (πυροπροστασία Πάρνηθας), πράσινων σημείων (βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων), ιστορικής γνώσης και ψηφιακής σύγκλισης .

Από τις προτάσεις αυτές ήδη έχουν εγκριθεί τρεις, προϋπολογισμού 10,76 εκατ. ευρώ, από τις οποίες οι δύο έχουν εξελιχθεί σε έργα που εκτελούνται, όπως η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης και το αντιπλημμυρικό στις οδούς Αλιάκμονος και Θεσσαλίας. Η τρίτη αφορά στο έργο ανέγερσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία της Ζωφριάς, για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Εξάλλου, στις 4 Ιουνίου 2021 εγκρίθηκε η πρόταση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Φυλής, ένα περιβαλλοντικό έργο που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στην ύδρευση με την τοποθέτηση 2 υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων και 6 αντλιών νέας τεχνολογίας καθώς και φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 0,5 ΜW.

Αναφορικά με τις προτάσεις των νέων έργων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι αποτελεί πάγια τακτική του Δήμου να διεκδικεί την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται. «Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος, μέσα από την υποβολή εμπεριστατωμένων μελετών. Οι μελέτες και η γενικότερη ωρίμαση των έργων δείχνουν το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και γνώσης των στελεχών και των υπηρεσιών του Δήμου μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους, από καρδιάς και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και το συνεργάτη μου Γιάννη Λιάκο που συντόνισαν την υποβολή των 11 προτάσεων. Όπως και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη που υπέβαλε την πρόταση για την ψηφιακή σύγκλιση. Είμαι βέβαιος ότι με την έγκριση των νέων έργων, που θα προστεθούν σε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος μας θα βρεθεί στην πρώτη θέση πανελλαδικά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα