Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν, αξιοποιώντας κάθε προσφερόμενη δυνατότητα

Την Πέμπτη 14/10/2021 η περιοχή της Νέας Σμύρνης επλήγη από έντονη βροχόπτωση, που σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Σμύρνης, ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το Φεβρουάριο του 2012, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού στη Νέα Σμύρνη και υπάρχουν καταγεγραμμένα δεδομένα.
Σύμφωνα με τις καταγραφές του τοπικού μετεωρολογικού σταθμού, στις 14/10/2021, διαπιστώθηκε ημερήσιο ύψος βροχής άνω των 100mm, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου συγκεντρώθηκε σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών. Το φαινόμενο αυτό (πλημμύρα αιχμής) παρατηρείται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια σε πολλά σημεία της επικράτειας, αλλά και διεθνώς.
Συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης με εντονότερα αυτά στην υπόγεια διάβαση της Λεωφ. Συγγρού, στο ύψος της οδού Δαβάκη και στην περιοχή της πλατείας Βουρνόβα, στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Αιγαίου.
Ειδικότερα η περιοχή της Πλατείας Βουρνόβα, όπου παρουσιάστηκε έντονο πλημμυρικό φαινόμενο βρίσκεται εντός της περιοχής εκτέλεσης του εν εξελίξει έργου «Βελτίωση και αποκατάσταση υπερτοπικού άξονα οδού Αιγαίου – Κράτητος». Δεδομένου ότι σε όλη την υπόλοιπη έκταση του έργου δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερο ζήτημα, διερευνώνται οι αιτίες που στο συγκεκριμένο σημείο προκλήθηκαν προβλήματα, από την ένταση αυτού του έκτακτου, αλλά και απρόβλεπτου πλημμυρικού φαινομένου.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος προβαίνει σε στοχευμένες, επεμβατικές κινήσεις, άμεσου και κατεπείγοντος χαρακτήρα στην παραπάνω περιοχή για τη βελτίωση της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, ενώ παράλληλα θα προβεί σε επανεξέταση των υδραυλικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Περαιτέρω, σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, ο Δήμος είναι σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Προβαίνει άμεσα στον ορισμό ειδικού εμπειρογνώμονα που θα προταθεί από το Πολυτεχνείο ή το ΤΕΕ, προκειμένου να προχωρήσει με διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην καταγραφή και αποτύπωση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και την αντίστοιχη έκδοση πορίσματος, με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπισή τους.
Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν, αξιοποιώντας κάθε προσφερόμενη δυνατότητα.
Επικουρικά, όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επλήγησαν από αυτή τη φυσική καταστροφή καλούνται να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής στα τηλ.: 213 2100 -186, -192 και να αποστείλουν τα αιτήματά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected]


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα