Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι αν και είναι από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου είναι έναν από τους πιο απαιτητικούς αντιπάλους για τα μαλλιά σας.

Το θαλασσινό νερό, η έντονη ηλιοφάνεια καθώς και η ελλιπής -πολλές φορές- ενυδάτωση του οργανισμού μας, δυστυχώς επιβαρύνουν και τα μαλλιά μας. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να έχετε υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι.

Γιατί πρέπει να προστατεύετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι οι συνθήκες που επικρατούν επηρεάζουν τα μαλλιά, τα οποία χάνουν τη ζωντάνια και την υγιή τους όψη και γίνονται θαμπά και άτονα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ήλιος αφυδατώνει τα μαλλιά σας και η αυξημένη υγρασία τα κάνουν να χάνουν τον όγκο τους και να «πέφτουν». Επίσης ο ιδρώτας και η σκόνη αυξάνουν τα προβλήματα μαλλιών όπως είναι η πιτυρίδα και η ψαλίδα.

Όμως το καλοκαίρι είναι εξίσου «σκληρό» και με τα μαλλιά αλλά και με το τριχωτό του κεφαλιού – προκαλώντας ξηροδερμία και ηλιακά εγκαύματα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μαλλιά προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας τώρα το καλοκαίρι;

Λουστείτε άφοβα

Το καθημερινό λούσιμο είναι απαραίτητο για να απομακρύνεται το χλώριο, το αλάτι, τον ιδρώτα, την λιπαρότητα και τα διάφορα κατάλοιπα των διακοπών…άμμος, χώμα κα., γι’ αυτό επιλέξετε ένα απαλό shampoo, κατάλληλο για καθημερινή χρήση, που να μη βαραίνει τα μαλλιά. Μην ξεχνάτε, ενώ λούζεστε να καθαρίζετε σχολαστικά με ελαφρύ μασάζ και το τριχωτό, όχι μόνο τα μαλλιά. Επίσης αποφύγετε να λούζεστε με ζεστό νερό! Η καταλληλότερη θερμοκρασία για πιο λαμπερά μαλλιά είναι χλιαρό προς το κρύο (αν όχι κρύο).

Summer Tip: Αν περνάτε αρκετές ώρες στη θάλασσα ή στην πισίνα και προφανώς…δεν μπορείτε να λουστείτε, καλό είναι να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό κάθε φορά που βγαίνετε.

Το Conditioner είναι απαραίτητο

Τα conditioners (ή αλλιώς µαλακτικά) περιέχουν συστατικά που βελτιώνουν την υφή και της υγεία των µαλλιών και ενυδατώνουν την τρίχα. Τα ενεργά συστατικά τους “προσκολλώνται” σε συγκεκριμένα σηµεία της τρίχας θεραπεύοντάς την. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σιλικόνη που περιέχουν επικάθεται γύρω από τις άκρες της τρίχας, ενώ οι λιπαρές αλκοόλες στην επιφάνειά της, αναδοµώντας την και προστατεύοντάς την από την καθημερινή φθορά, η οποία τώρα το καλοκαίρι είναι μεγαλύτερη. Αποτέλεσμα πιο απαλά και υγιή μαλλιά!

Επιλέξτε ένα conditioner που να ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σας και εφαρμόστε το μετά το λούσιμο κατά μήκος της τρίχας (όχι στη ρίζα των μαλλιών) με ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες. Αν αισθάνεστε τα μαλλιά σας πολύ ξηρά και αφυδατωμένα, ο πιο εύκολος τρόπος για τα ενυδατώσετε και να ξαναβρούν τη χαμένη τους απαλότητα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα leave in conditioner. Εφαρμόστε το conditioner από τη ρίζα μέχρι την άκρη, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Δεν θα πιστεύετε πόσο απαλά θα είναι τα μαλλιά σας όταν ξυπνήσετε…

Summer Tip: Πριν το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα, απλώστε μια πολύ μικρή ποσότητα μαλακτικής με βάση το έλαιο καρύδας. Η σιλικόνη που περιέχουν τα conditioner θα τα προστατέψουν  από το χλώριο ή το αλάτι.

Πείτε όχι στο πιστολάκι

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας είναι ήδη εκτεθειμένα σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, οπότε καλό είναι να μην τα επιβαρύνουμε με θερμικές διεργασίες όπως είναι το πιστολάκι μαλλιών ή τα ψαλίδια ισιώματος. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, επιλέξτε την πιο χαμηλή θερμοκρασία και πάντα με προϊόντα που προστατεύουν από τη θερμότητα (heat protection).

Summer Tip: Αφήστε τα μαλλιά σας να τα στεγνώσει το καλοκαιρινό αεράκι που σίγουρα δεν φθείρει την τρίχα.

Προστασία από τον ήλιο

Ο καλύτερος τρόπος και για να χαρείτε τον ήλιο αλλά και να έχετε τα μαλλιά σας απόλυτα προστατευμένα είναι να φοράτε πάντα καπέλο. Ένα καπέλο δεν θα σας προστατεύσει απλά από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά θα διατηρήσει και την υγρασία στα μαλλιά σας, όπως επίσης θα διατηρήσει και το χρώμα των μαλλιών σας, ειδικά αν τα έχετε βάψει πρόσφατα. Οπότε, αυτοσχεδιάστε με ότι ταιριάζει στο στυλ σας: καπέλα, μπαντάνες, μαντήλια.

Κολυμπάμε…κολυμπάμε….

Τα συχνά μπάνια σε πισίνα, εξαιτίας του χλωρίου, καταστρέφουν το φυσικό έλαιο των μαλλιών σας. Την ίδια επίδραση στα μαλλιά σας αλλά και στο τριχωτό του κεφαλιού έχει και το αλάτι της θάλασσας. Οπότε συνεχίστε να κάνετε τα μπάνια σας όπου σας ευχαριστεί αλλά χρησιμοποιήστε προϊόντα για τα μαλλιά που τα προστατεύουν, τα ενυδατώνουν και αποκαθιστούν τη χαμένη τους υγρασία.

Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη βούρτσα.

Αντί να χρησιμοποιείτε μια απλή βούρτσα, επιλέξτε μια βούρτσα με αραιά δόντια και στρογγυλεμένες άκρες που θα σας ξεμπερδέψει τα μαλλιά, χωρίς να τα σπάει ή να τα ταλαιπωρεί.

Η θάλασσα «ανοίγει» την όρεξη….για υγιεινό φαγητό…

Η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για υγιή μαλλιά και δέρμα! Τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, που το καλοκαίρι η κατανάλωση τους είναι πιο εύκολη, θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την έντονη ακτινοβολία των καλοκαιρινών μηνών. Επίσης τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν εκτός των άλλων και στην ανάπτυξη της τρίχας αλλά και στην ενυδάτωση των μαλλιών και του τριχωτού. Τροφές πλούσια σε , Ω-3 λιπαρά  είναι πολλά ψάρια (πχ. σολομός, σαρδέλα, γαύρος κα), οι ξηροί καρποί, τα πράσινα λαχανικά κα. Σίγουρα κάτι από αυτά θα μπορέσετε να απολαύσετε δίπλα στο κύμα…

Ενυδάτωση

Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό. Η εξωτερική ενυδάτωση δεν επαρκεί, αν δεν παρέχετε στον οργανισμό σας και εκ των έσω ενυδάτωση. Πίνοντας πάνω από 1,5 λίτρο νερό την ημέρα θα διαπιστώσεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά σας! Εάν, λοιπόν, ο οργανισμός σου λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της τροφής και ενυδατώνεται καλά, το δέρμα του κεφαλιού σου θα είναι λιγότερο ευαίσθητο, τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και το χρώμα τους πιο ζωντανό.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα