Π.Ε. Σερρών: 148.800 ευρώ από το Υπ. Υποδομών για αντιπλημμυρικές εργασίες και αποκατάσταση ζημιών – OTA VOICE

Με 148.800 ευρώ ενισχύθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στις 04-01-2021.

 Συγκεκριμένα,  θα γίνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης αναχωμάτων  και καθαρισμός φερτών υλών του  ρέματος «Εζόβης» στην περιοχή  πρώην «ΣΕΡΚΟ» της Μαυροθάλασσας-Τράγιλος, της αποστραγγιστικής τάφρου Αχινού-Μαυροθάλασσας, της τάφρου Βέργης-Τριανταφυλλιάς, του χειμάρρου Καστρόλακκας, του χειμάρρου Αγίου Ιωάννη στην Μονόβρυση  και του χειμάρρου Επταμύλων.

Αμέσως μετά τη θεομηνία και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρεία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου και των Δημάρχων: Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού, Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτριου Νότα και Νέας Ζίχνης κ. Παντελή Μπόζη, στην οποία ο υπουργός έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες για τη σύνταξη και την υποβολή των τεχνικών δελτίων.

Μετά από τη σύσκεψη αυτή, οι αιρετοί σε άριστη συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (καταγραφή, τεχνικά δελτία κλπ), ώστε σήμερα είμαστε να βρισκόμαστε ήδη στη φάση αποκατάστασης, όχι μόνο των ζημιών, αλλά και έργων που θα αποτελέσουν ασπίδα κατά των πλημμυρικών φαινόμενων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών παραμένει σε ετοιμότητα  και επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, αλλά και την αποφυγή εμφάνισης νέων μέσω συνεχών δράσεων και πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα