Σέριφος: Tο πρώτο εμβολιαστικό κέντρο για την υγιή ηλικιακή ομάδα 18-59

Η Σέριφος κατάφερε κάτι μοναδικό για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Ελλάδας. Με μια στοχευμένη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον υπεύθυνο του εμβολιαστικού κέντρου του νησιού και τις κεντρικές Αρχές το εμβολιαστικό κέντρο της Σερίφου έγινε το πρώτο στη χώρα που ξεκίνησε να εμβολιάζει υγιείς μόνιμους κατοίκους ηλικίας 18-59, από την Πέμπτη 1/04.

Ο κ. Κονταρής Αθανάσιος ως υπεύθυνος του ΠΠΙ (Πολύδυναμο Περιφερειακό Ιατρείο) στη Σέριφο, δήλωσε μάλιστα πως το εν λόγω εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, αποτελεί το πρώτο που θέτει την αφετηρία για τον εμβολιασμό των υγιών μόνιμων κατοίκων ηλικίας 18-59, από την Πέμπτη 1 Απριλίου.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, κάτι ανάλογο μέχρι τώρα έχει εφαρμοστεί μόνο σε μικρά νησιά με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τους 1.000 κατοίκους. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι και ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, δηλαδή άνω των 60 χρονών, έγινε ομαλά. Ο λόγος φυσικά για όσους κατοικούν μόνιμα στη Σέριφο, η οποία μετρά γύρω στους 1.400 συνολικά.

Παρατίθεται ακολούθως η ανακοίνωση του γιατρού κ. Κονταρή στο λογαριασμό που διατηρεί στην πλατφόρμα του Facebook:

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕΡΙΦΟΥ

Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα που εμβολιάζει υγιή πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59 ετών! Με εξαίρεση τα μικρά νησιά, με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων, τα οποία εμβολιάστηκαν οριζοντίως, δηλαδή όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως ηλικίας, ξεκινάμε πρώτοι να εμβολιάσουμε υγιείς κατοίκους ηλικίας 18-59, την Πέμπτη 1/04.

Μια απίθανη προσπάθεια με αναπάντεχη εξέλιξη , που φέρνει τον πληθυσμό της Σερίφου σε πλεονεκτική θέση, όχι μόνο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με άλλες χώρες της Ευρώπης. Η συμμετοχή είναι τεράστια, αναλογικά με τον πληθυσμό και ο εμβολιασμός κυλά δίχως προβλήματα.

Τεράστιο μπράβο στους κατοίκους του νησιού για την συμμετοχή τους, τη διάθεση τους καθώς και την εμπιστοσύνη τους στην επιστημονική κοινότητα και στο ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη της οργάνωσης, το Υπουργείο Υγείας, την 2ηΔΥΠΕ και την Πολιτική Προστασία.

Κυρίως, ευχαριστούμε το προσωπικού του Δήμος Σερίφου για τα γρήγορα αντανακλαστικά, το προσωπικό του ΚΕΠ, και το Λιμενικό Σώμα. Την Πέμπτη λοιπόν, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση!

Με εκτίμηση

Α.Κοντάρης

Ύπευθυνος εμβολιαστικού κέντρου Σερίφου

Η l’artigiano κάνει δώρο ένα SONY PS5

Η lartigiano διενεργεί διαγωνισμό στο επίσημο Instagram account της και κάνει δώρο ένα SONY PS5 Digital Edition στους gamers που θέλουν να απογειώσουν την εμπειρία τους.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα