Σίκινος: Όμορφο έθιμο αποχαιρετισμού στους τελευταίους τουρίστες με βουτιές στο λιμάνι (vid)

Η Σίκινος στις νότιες Κυκλάδες, είναι ένα μικρό νησί που όμως ξέρει να περνάει καλά. Αυτό φαίνεται και από ένα άτυπο «έθιμο» που ακολουθούν πιστά οι νέοι του νησιού.

Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, οι κάτοικοι βουτούν στο λιμάνι για να αποχαιρετήσουν συγγενείς και φίλους που φεύγουν με το πλοίο.

Έτσι και φέτος το πλοίο, γεμάτο με τους τελευταίους τουρίστες του καλοκαιριού σήκωσε την μπουκαπόρτα, οι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι κάτοικοι άρχισαν να χαιρετάνε και μόλις ο πλοίαρχος με την κόρνα έδωσε το σήμα, έπεσαν και έκαναν βουτιές στα απόνερα!

Πριν λίγα χρόνια μάλιστα ο καπετάνιος του πλοίου είχε όρεξη κάνοντας κάτι άκρως εντυπωσιακό!!

Μια «σβούρα», με το «Αδαμάντιος Κοραής» να κάνει μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών!
Φυσικά μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια ήταν και ο δήμαρχος Σικίνου κ. Μαράκης οποίος έριξε και εκείνος την καθιερωμένη βουτιά, με τον πλοίαρχο να τον τιμά, λέγοντας από τα μεγάφωνα «Γεια σου Δήμαρχε», για να ακολουθήσουν οι επευφημίες από εκείνους που έφευγαν και όσους έμειναν.

Έτσι αποχαιρετά και ευχαριστεί λοιπόν η Σίκινος τους τελευταίους επισκέπτες του καλοκαιριού, με μια ευχάριστη και διασκεδαστική ανάμνηση!!!

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Γιάννης Σμύρης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα