Σίντι Μπου Σαΐντ: Το χωριό της Τυνησίας που θυμίζει νησί των Κυκλάδων

Από τις φωτογραφίες σίγουρα θα νομίζεις ότι πρόκειται για κάποιο ελληνικό νησί. Κι όμως δεν είναι! Αντίθετα είναι ένα μακρινό από την Ελλάδα μέρος, είναι το γραφικό χωριό Σίντι Μπου Σαΐντ (Sidi Bou Said) στην Τυνησία.

Το Σίντι Μπου Σαΐντ βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου, 20 χλμ. έξω από την Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας και το χαρακτηρίζουν τα λευκά σπίτια με τις μπλε λεπτομέρειες σε παράθυρα και πόρτες και τα γραφικά δρομάκια με τις μπουκαμβίλιες, όπως ακριβώς σε ένα νησί των Κυκλάδων. Χαρακτηριστική είναι επίσης η μοναδική του θέα, ο καταγάλανος ουρανός και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.Η ομοιότητα ωστόσο με τα νησιά των κυκλάδων είναι απίστευτη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Δύο από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το παλάτι Ennejma Ezzahra που λειτουργεί ως μουσείο ενώ στεγάζει επίσης το Κέντρο Αραβικής και Μεσογειακής Μουσικής, και το μουσείο Dar el-Annabi, το οποίο φιλοξενεί πολλά ιστορικά αντικείμενα που δείχνουν πως ήταν η ζωή στην Τυνησία πριν πολλά χρόνια.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα