ΣΔΕ Ν. Προποντίδας: Συμβουλευτική βασιζόμενη σε δεξιότητες για άτομα με γνωστικές δυσλειτουργίες – Δήμος Νέας Προποντίδας

Το ΣΔΕ Ν. Προποντίδας συμμετείχε εθελοντικά με εξ αποστάσεως τρόπο στην πιλοτική εφαρμογή του έργου ERASMUS+ KA204 “COOCOU” , ProfilPass Χωρίς Εμπόδια σε Εύκολη Γλώσσα. Το συγκεκριμένο εργαλείο απευθύνεται σε άτομα που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και στόχο έχει την δυνατότητα ανίχνευσης των επαγγελματικών ενδιαφερόντων και των ατομικών ικανοτήτων τους.

Το όνομα “COOCOU” είναι αρτικόλεξο και στα αγγλικά σημαίνει: COmptence Oriented COUncelling for cognitively impaired persons και στα ελληνικά σημαίνει: Συμβουλευτική βασιζόμενη σε δεξιότητες για άτομα με γνωστικές δυσλειτουργίες.

Το έργο υλοποιείται με τον Συντονισμό του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση Ενηλίκων (DIE) και με εταίρους από την Αυστρία, Ελλάδα, Ισπανία, Σλοβενία για το διάστημα 2019-2021.

Αλλόγλωσοι εκπαιδευόμενοι του σχολείου το συγκεκριμένο εργαλείο το βρήκαν πολύ ενδιαφέρον και τους βοήθησε να κατανοήσουν στο σύντομο χρονικό διάστημα κάποιες βασικές τους δεξιότητες. Ευχαριστούμε θερμά την σύμβουλο σταδιοδρομίας και εκπαίδευσης κυρία Μαρία Μπιλιώνη για την βοήθειά της στην εξ αποστάσεως υλοποίηση αυτού του έργου.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα