Σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων 2021 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων 2021 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου γίνεται γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας, για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Απογραφής Κτιρίων, οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια κάθε οικισμού και καταγράφουν, για κάθε ένα ξεχωριστά, τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Για τη συλλογή των στοιχείων χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικές συσκευές αφής (tablet), ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιείται και ο γεωχωρικός εντοπισμός των κτιρίων με τη χρήση κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων (σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1799 της Επιτροπής).

Χρήσιμες Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Μου χτύπησε κάποιος την πόρτα και λέει ότι είναι από την ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή Κτιρίων. Πρέπει να του ανοίξω; Τί θα με ρωτήσει; Πρέπει να του δείξω το σπίτι μου;   

Οι Ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή Κτιρίων (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και φορούν κατά κανόνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα, χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν χρειάζεται να δείξετε το σπίτι σας, παρά μόνον να απαντήσετε στις ερωτήσεις του, οι οποίες μπορούν να δοθούν στην είσοδο του σπιτιού σας.

Μου χτύπησε κάποιος την πόρτα και λέει ότι είναι «Τομεάρχης» της ΕΛΣΤΑΤ και ρωτάει πληροφορίες για το σπίτι/πολυκατοικία μου.

Οι Ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ που έχουν την ευθύνη για την Απογραφή Κτιρίων ονομάζονται «Τομεάρχες».

Παρατηρώ κάποιον και κοιτά συνεχώς το σπίτι μου. Πώς θα γνωρίζω ότι είναι από την ΕΛΣΤΑΤ;            

Οι Ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή Κτιρίων (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και φορούν, κατά κανόνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα, χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι πολίτες για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Απογραφή Κτιρίων μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-census

Επίσης, έχει αναρτηθεί σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-press-kit.

apografi ktirion 2021 manual 09

apografi ktirion 2021 manual 09


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα