Σε λειτουργία νέοι υπόγειοι κάδοι στο Δήμο Φυλής

Παραδόθηκαν προς χρήση έξι ακόμη νέοι σύγχρονοι βυθιζόμενοι κάδοι  σε Ζεφύρι, Ζωφριά και κέντρο Άνω Λιόσιων.

Οι νέοι υπερσύγχρονοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων που είχαν τοποθετηθεί πριν δύο εβδομάδες  τέθηκαν σε λειτουργία  στο Πάρκο Λιάρος στο Ζεφύρι, στην πλατεία “Βορεινού” στη Ζωφριά και στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, με στόχο την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού ιστού του Δήμου Φυλής.


Tο πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας που είχε την επίβλεψη του έργου και προχώρησε τις εργασίες με ταχύτατους ρυθμούς, παρέδωσε τους κάδους προς χρήση,  στον Αντιδήμαρχο  Καθημερινότητας – Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη και στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο οι οποίοι και παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας των κάδων και αποκομιδής των σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων,

“Οι νέοι έξυπνοι κάδοι είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα, για την εντατικοποίηση της ανακύκλωσης στον Δήμο μας, που πρέπει να γίνει συνείδηση και τρόπος ζωής για όλους μας. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη και σχεδιάζονται νέα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης που αλλάζουν  την εικόνα της πόλης μας” τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκονται σε λειτουργία διπλοί υπόγειοι κάδοι για ανακυκλώσιμα και σύμμεικτα απορρίμματα, στην πλατεία Δημαρχείου Φυλής «Νικόλαος Λιάκος», στην πλατεία Μητροπόλεως στα Άνω Λιόσια και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων στη Δροσούπολη.

Οι πρώτοι κάδοι τοποθετήθηκαν με ίδιους πόρους ενώ   οι καινούργιοι που παραδόθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Φυλής, εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με μικρή συμμετοχή του Δήμου.

Τα νέα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων αποτελούνται από δύο επίγειους δέκτες απορριμμάτων. Έναν κυκλικής και έναν παραλληλόγραμμης μορφής, προκειμένου να διαχωρίζεται το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε δέκτης.

Όλο το σύστημα βασίζεται σε αυτόματη λειτουργία. Οι δημότες με το πάτημα ενός επιδαπέδιου εμβόλου ανοίγουν το καπάκι του κάδου προκειμένου να αποθέσουν τα απορρίμματα τους και τον απενεργοποιούν αφήνοντας το ελεύθερο. Παράλληλα οι νέοι κάδοι διαθέτουν φωνητική και οπτική ενημέρωση για το χρήστη σχετικά με το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε δέκτης»

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα