Σε παραλήρημα βίας και τρομοκρατίας το καθεστώς Πούτιν- 519 συλλήψεις πολιτών – OTA VOICE

Κλίμα τρομοκρατίας στη Ρωσία, όπου το καθεστώς Πούτιν καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης, απαγορεύει οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Κρεμλίνου. Η στοχοποίηση της αντιπολίτευσης , η απόπειρα δολοφονίας και η φυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι έχουν συγκεντρώσει τα πυρά της διεθνούς κοινής γνώμης κατά του ολοκληρωτισμού που έχει επιβάλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αντιγράφοντας πιστά το σιδηρούν παραπέτασμα.

Χιλιάδες ρώσοι για μια ακόμη εβδομάδα βγήκαν σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθούν για την συνεχιζόμενη παράνομη φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι, ζητώντας δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε παραλήρημα βίας και τρομοκρατίας το καθεστώς Πούτιν 

Η ρωσική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τουλάχιστον 519 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας υπέρ της απελευθέρωσης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, οι συλλήψεις έγιναν σε τουλάχιστον 35 ρωσικές πόλεις, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις πορείες για τις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια.

Οι αρχές της Μόσχας ισχυρίζονται  ότι περίπου 300 άνθρωποι συμμετέχουν στη διαδήλωση

Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι περίπου 300 άνθρωποι συμμετέχουν σε πορεία στη ρωσική πρωτεύουσα, για την οποία δεν έχει δοθεί άδεια, υπέρ του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Δημοσιογράφοι του Reuters που βρίσκονται στη διαδήλωση είπαν ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα