Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων

Εντατικά εργάζονται τα συνεργεία στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη συνοικία Δροσούπολη Άνω Λιοσίων όπου αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η θερμοπρόσοψη που θα προσφέρει στο υπερσύγχρονο κτίριο υψηλή προστασία και μόνωση για όλες τις καιρικές συνθήκες.


Ο εν λόγω Παιδικός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας, οικοδομείται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής έκτασης 1.550,97 τ.μ. Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν 897,3 τ.μ και αποτελείται από τρεις ορόφους, δύο υπέργειους και έναν υπόγειο στον οποίο προβλέπονται και θέσεις στάθμευσης.

Σχεδιάστηκε και υλοποιείται με τον πιο σύγχρονο τρόπο και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 120 παιδιά. Συγκεκριμένα θα υποδεχθεί 24 βρέφη, 66 νήπια και 30 νήπια με αναπηρία.

Διαθέτει εσωτερικό ασανσέρ τριών στάσεων, θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους ορόφους ενώ στα δώματα και τον αύλειο χώρο, προβλέπεται ισχυρή φύτευση και χώροι ασφαλούς παιγνιδιού.

Το κτίριο που είναι κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι διαμπερές και φωτεινό και στις τέσσερις πλευρές του, ενεργειακά αυτόνομο, με κατασκευαστικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την εξοικονόμηση ενέργειας και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για την ασφάλεια και την ποιότητά τους. Διαθέτει όλους τους απαιτούμενους χώρους ώστε τα παιδιά που θα φοιτήσουν στον Σταθμό να ζουν ευχάριστα σε ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.

Θεμελίωση του έργου (φωτό αρχείου)

«Το έργο του Δήμου Φυλής στον τομέα της Παιδείας συνεχίζεται αδιάκοπα. Διαχρονική μας δέσμευση είναι και παραμένει να μη μείνει κανένα βρέφος και κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο αυτές τις μέρες τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στους τρεις νέους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Χασιά», τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, προσθέτοντας πως στον άμεσο προγραμματισμό του Δήμου Φυλής εντάσσονται νέες δομές για όλες τις εκπαιδεύτηκες βαθμίδες.

Το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Δροσούπολης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με μελέτες κι επίβλεψη του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα