Σε τηλεδιάσκεψη με Περιφέρεια και Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα έργα ύδρευσης ο Μαρίνος Σαρλάς – Δήμος Φυλής

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου για το πόσιμο νερό στην Περιφέρεια Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Απριλίου 2021, πήρε μέρος ο Αναπλ. Δήμαρχος Φυλής Μαρίνος Σαρλάς.

Η εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Περιφέρεια Αττικής εντάσσεται στον Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο και αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των έργων ύδρευσης που απαιτούνται από το νέο ΕΣΠΑ (προγραμματική περίοδος 2021-2027).


Τη διαβούλευση προκάλεσε η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Κωνσταντίνου Αραβώση και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Στη διάρκειά της συζητήθηκε η ολοκλήρωση της καταγραφής των αναγκών από πλευράς των εταιριών ύδρευσης και η καταγραφή των έργων που ήδη χρηματοδοτούνται και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, ώστε να αποτυπωθεί σωστά η υφιστάμενη κατάσταση.

Στη διάρκεια της διαβούλευσης ο Μαρίνος Σαρλάς ανέλυσε, μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα του Δήμου Φυλής για την αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων του. Ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωτοποριακό έργο διάνοιξης έξι (6) γεωτρήσεων στην Πάρνηθα, που θα τροφοδοτούν το δίκτυο ύδρευσης των Άνω Λιοσίων με, τουλάχιστον, 1,1 εκατ. κυβικά μέτρα πόσιμου νερού και πρόσθεσε ότι μελετώνται κι άλλοι τρόποι αξιοποίησης του νερού.

“Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς γνωρίζει ότι το σημαντικότερο αγαθό του 21ου αιώνα είναι το νερό και γι’ αυτό έχει χαράξει τους βασικούς άξονες για την υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου Φυλής. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, τόσο για να εξασφαλίσουμε ποιοτικό και φτηνό νερό για τους συντοπίτες μας όσο και για να αξιοποιήσουμε τα δίκτυα ύδρευσης των Άνω Λιοσίων και της Φυλής που κατασκεύασαν οι πρόγονοί μας με τον ιδρώτα του προσώπου τους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαρίνος Σαρλάς.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα