Σε rapid test υποβλήθηκαν εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Κοινωνική Υπηρεσία

Προληπτικά τεστ ανίχνευσης (rapid  test)  του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, Πέμπτη 18/2  από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στους εργαζόμενους της Κοινωνικής Δομής Βοήθεια στο Σπίτι, μετά από  πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργου Αντωνόπουλου.


Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι στα Άνω Λιόσια και πραγματοποίησε 56 rapid  test σε εργαζόμενους της δομής αλλά και της Κοινωνικής Υπηρεσίας ευρύτερα. Όλοι οι εργαζόμενοι που υποβλήθηκαν στον έλεγχο βρέθηκαν  αρνητικοί στο ιό.

«Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε και σήμερα από τα νέα τέστ που έγιναν πως τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε έχουν αποτέλεσμα αφού όλοι οι εργαζόμενοι είναι αρνητικοί στον ιό. Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι είναι στην πρώτη γραμμή από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Οι νοσηλεύτριες, οι κοινωνικοί βοηθοί και οι κοινωνικοί λειτουργοί  μας επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες σπίτια ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων και προσφέρουν υπηρεσίες. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων και των ωφελουμένων και αυτό πράττουμε» υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Ο έλεγχος εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων οδηγιών που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ και προβλέπουν τον προληπτικό έλεγχο των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές ανά τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο την προάσπιση της υγείας τους αλλά και της υγείας των ωφελουμένων.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα