«Σημειώσεις Ζωής»: Η Αθηνά Παππά μιλά για τον καρκίνο του μαστού

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αθηνά Παππά καταγράφει τις δικές της «Σημειώσεις Ζωής» σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου και το BestNews.GR

Μέσα από αυτές μεταφέρει θετικά μηνύματα στους τηλεθεατές, στο κανάλι μας στο Youtube, σχετικά με την περιπέτεια που πέρασε πρόσφατα με τον καρκίνο του μαστού.

Πρόσφατα πέρασες κι ακόμα βιώνεις μια πολύ δυνατή περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού. Θέλεις να μας πεις πως ξεκίνησε όλο αυτό;

Όλα ξεκίνησαν όταν ψηλάφησα το στήθος μου και διαπίστωσα ότι κάτι συμβαίνει. Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον γιατρό μου και ξεκίνησα εξετάσεις, μια διαδικασία αρκετά δύσκολη καθώς τότε βρισκόμασταν στην αρχή του κορωνοϊού. Την περίοδο του πρώτου lockdown εγώ περίμενα τη διάγνωση και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα δείχνοντας πως είχα και στους δύο μαστούς καρκίνο ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως μόνη σου ψηλάφησες τον εαυτό σου… 

Η πρόληψη είναι ό,τι πιο σημαντικό και κάθε χρόνο έκανα μαστογραφίες. Εκείνη την περίοδο ένιωθα μια ενόχληση και επειδή πάντα το έκανα αυτό διαπίστωσα ότι όντως κάτι συμβαίνει. Για πρώτη φορά ψηλάφισα ένα εξόγκωμα στο στήθος μου και στη μασχάλη μου και αμέσως θορυβήθηκα.

 Πώς ήταν να πάρεις την απόφαση για ολική μαστεκτομή; Πώς το βίωσες και πώς είσαι τώρα;

Ήταν δύσκολο όμως δεν υπήρχε άλλη λύση. Σκέφτηκα πως μόνο έτσι θα έφευγε από μέσα μου αυτό το ξένο σώμα. Πλέον το στήθος δεν ήταν το στήθος που αγάπησα. Αποδέχτηκα πως έπρεπε να μπω στη διαδικασία της μαστεκτομής και ήμουν αποφασισμένη γιατί το στήθος μου το είχα χαρεί. Εκείνη τη στιγμή δεν είχε να μου δώσει κάτι άλλο παρά μόνο να με οδηγήσει στο θάνατο. Αγαπούσα το σώμα μου έτσι όπως ήταν, αλλά το αγαπώ και το αποδέχομαι ακόμα και τώρα.

Μπορούμε να πούμε πως ο καρκίνος σε έκανε να αγαπήσεις περισσότερο τη ζωή και τον εαυτό σου;

Ναι. Ο καρκίνος πραγματικά με έκανε και συνεχίζει να με κάνει, διότι βρίσκομαι στη διαδικασία της θεραπείας κ εδώ είναι πιο επώδυνο, να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου. Μου αρέσει το άδειο μου χωρίς μαλλιά κεφάλι!

Είναι σημαντικό να αναφερθούμε και στο σύντροφό σου, τον Βαγγέλη Ρασσιά, που σε στήριξε σε όλη αυτή την περιπέτεια. 

Από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου και συνεχίζει να με στηρίζει κάθε μέρα. Είναι σημαντικό ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να έχει τεράστια ψυχική δύναμη καθώς μπορεί κάποια μέρα λόγω και των χημειοθεραπειών να παραφερθείς ή να έχεις πολλά νεύρα.

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω: 

Το BestNews παρουσιάζει την εκπομπή «Σημειώσεις Ζωής» με τη Δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπoύλου.

Επεισόδιο 1ο: Αθηνά Παππά


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα