Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στη Λιόν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον έβδομο τίτλο της καριέρας του στο ATP Tour, στο τουρνουά της Λιόν.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Βρετανού Κάμερον Νόρι στον τελικό με 6-3, 6-3, μέσα σε 69 λεπτά. Έτσι, κατέκτησε τον δεύτερο φετινό τίτλο του και τον έβδομο συνολικά στην καριέρα του. Παράλληλα, εξασφάλισε 250 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς αφιέρωσε τον έβδομο τίτλο του στη Ρέικο, ένα μικρό κορίτσι από την Ιαπωνία, με την οποίο ανταλλάσσει γράμματα με τον «παλιό, παραδοσιακό τρόπο», όπως είπε.

«Η Ρέικο έχασε τη μητέρα της, η οποία ήταν προπονήτρια τένις, σε ηλικία 8 ετών, πριν από τρία χρόνια. Αυτή τη στιγμή πάσχει από κατάθλιψη και βρίσκεται σε νοσοκομείο με τον πατέρα της, που τη στηρίζει και τη βοηθάει σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο τενίστας.

«Της έχω στείλει πολλά μηνύματα, της έχω μιλήσει και αυτή η νίκη αφιερώνεται σε αυτήν. Ελπίζω να μπορέσω να τη συναντήσω στο Τόκιο και να περάσω λίγο χρόνο μαζί της», είπε και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή το κορίτσι υποφέρει πολύ και εκείνος θα προσπαθήσει, με τον δικό του τρόπο να κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς είχε τον έλεγχο και έκανε break στο σερβίς του αντιπάλου του σε κρίσιμα σημεία και των δύο σετ. Μάλιστα, στο δεύτερο ο Βρετανός προηγήθηκε 3-2, αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και «καθάρισε» το ματς.

«Είμαι υπερήφανος για το σημερινό ματς. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο, κόντρα στον Κάμερον, που έχει παίξει σπουδαίο τένις αυτή την εβδομάδα», είπε για τον αντίπαλό του.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» μετά από κλήρωση!!! Το BESTNEWS, ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ και ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας, κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα αντίτυπο του υπέροχου βιβλίου!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα