Στήριξη στις νέες μητέρες: Πρόγραμμα φύλαξης νηπίων εντός των επιχειρήσεων

Οι ίσες ευκαιρίες για όλους είναι ο ένας από τους έξι άξονες των δράσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκυψης και Ανθεκτικότητας τις οποίες παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

Μεταξύ αυτών προβλέπονται και κίνητρα σε μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να απασχολήσουν νέες μητέρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης προβλέπεται η δημιουργία μονάδων μέριμνας για βρέφη και νήπια εντός μεγάλων επιχειρήσεων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός μέσω του προγράμματος θα επιδοτείται η πρόσληψη έως δύο ατόμων για δύο χρόνια ανά επιχείρηση για την φύλαξη των βρεφών. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεται η απασχόληση των νέων μητέρων που σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να αφήσουν την εργασία τους. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι 16 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η ένταξη 120 μονάδων και περίπου 2.500 παιδιών.

Γενικότερα οι δράσεις που αφορούν τον άξονα «ισότητα για όλους» είναι προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ και ως στόχο έχουν την προώθηση της ισότητας, τη στήριξη της οικογένειας και για την προστασία της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας (αναλυτικά εδώ).

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το βιβλίο «Το τελευταίο Φως» – Ιφιγένεια Τέκου

Το BESTNEWS προσφέρει μετά από κλήρωση, σε έναν τυχερό αναγνώστη, ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το τελευταίο Φως» της Ιφιγένειας Τέκου.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα