Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα Δασικά Υπολείμματα της Πάρνηθας στο Δήμο Φυλής – Δήμος Φυλής

Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα Δασικά Υπολείμματα της Πάρνηθας στο Δήμο Φυλής

Πρόκειται για ένα σημαντικό  περιβαλλοντικό έργο που θα δώσει τη δυνατότητα δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ζεστού νερού μέσω τηλεθέρμανσης στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής και στη συνοικία “Πανόραμα”  Άνω Λιοσίων.


Το πολύτιμο έργο, προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ  εντάσσεται στη σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και πιο συγκεκριμένα  την 1η Δεκεμβρίου 2021,  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κώστα Σκρέκα.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύνταξη μελετών και την εκτέλεση σημαντικών περιβαλλοντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 8,57 εκατ. Ευρώ.

Σε ότι αφορά στην ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας (δασικών υπολειμμάτων) αξίζει να σημειωθεί ότι εντάσσεται στην Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στη μείωση των αερίων ρύπων κατά 55% έως το 2030.

Η χώρα μας, έχει ενσωματώσει στον Εθνικό της Σχεδιασμό την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την οποία έχει προσυπογράψει, μέσω του Συμφώνου των Δημάρχων, ο Δήμος Φυλής.

Τη Μελέτη Σκοπιμότητας για τη δημιουργία του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Βιομάζας παρέλαβε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) κ. Σπύρο Οικονόμου, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Γενικός Διευθυντής ΚΑΠΕ Λάμπρος Πυργιώτης και ο Υπεύθυνος Δέσμης Έργων του Τμήματος Βιομάζας Χρήστος Ζαφείρης.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα