Στα εκτελούμενα έργα σε «Θαλασσινά» και οδό Κομνηνών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-10-2021          

Στα εκτελούμενα έργα σε «Θαλασσινά» και οδό Κομνηνών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τα  έργα ανάπλασης στην περιοχή των «Θαλασσσινών» , στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αλικαρνασσού  αλλά και στην οδό Κομνηνών στον Πόρο, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των δύο έργων, τα οποία όταν  ολοκληρωθούν αναμένεται να αναβαθμίσουν ουσιωδώς τις περιοχές όπου εκτελούνται.

Στα «Θαλασσινά»  δημιουργείται ένας νέος κοινόχρηστος χώρου πρασίνου, άθλησης, αναψυχής και συνάθροισης κοινού, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή καινούργιου δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων σύμφωνα με τα σχέδια της ΔΕΥΑΗ.  Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου με τελικό ποσό σύμβασης 602.417,12 ευρώ.

Στην οδό Κομνηνών, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο, προβλέπεται η τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα αλλά παράλληλα και η διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων με χώρους στάθμευσης, φωτισμό LED, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια και καλαθάκια απορριμμάτων). Επίσης στο πλαίσιο της ανάπλασης θα φυτευτούν νέα δέντρα ενώ θα κατασκευαστούν νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, όμβριων και ακαθάρτων.

Το τελικό ποσό σύμβασης του έργου είναι  603.618,92 € και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον ρυθμό των εργασιών και στα δυο έργα και τόνισε: «Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης στα “Θαλασσινά” οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν άλλο έναν ολοκαίνουργο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης. Αλλά και στην οδό Κομνηνών η ανάπλαση ήταν απαραίτητη και θεωρούμε πώς όταν παραδοθεί ο δρόμος,  η ποιότητα ζωή των συμπολιτών της περιοχής θα αναβαθμιστεί αισθητά. Χάρη στην μεθοδική δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας, συνεχίζουμε με σημαντικά έργα σε όλη την επικράτεια του Δήμου, να αλλάζουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο».

Δήμαρχος Ηρακλείου - Θαλασσινά

 

Δήμαρχος Ηρακλείου - Οδός Κομνηνών

 

Δήμαρχος Ηρακλείου - Οδός Κομνηνών


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα