Στην ημερίδα για αθλητές με αναπηρίες στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 27-03-2021

 

 Στην ημερίδα για αθλητές με αναπηρίες στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης

 

Την έναρξη της ημερίδας στίβου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ) που διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, χαιρέτισαν το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.  

Στην έναρξη παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης και στελέχη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ).

Η ημερίδα αφιερώθηκε στην μνήμη του Γιώργου Φουντουλάκη, πρώην προέδρου της ΕΑΟΜ – Αμέα και της Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 25 Μαρτίου. Για τον ίδιο λόγο, πριν την έναρξη των αγώνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατό του Γιώργου Φουντουλάκη, για τον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προσέφερε πολλά στον αθλητισμό των ΑμεΑ και στο Παραολυμπιακό κίνημα. Η απώλειά του είναι μεγάλη και θεωρώ δίκαιο  ο σημερινός αγώνας να αφιερωθεί στην μνήμη του είναι αφιερωμένος στην μνήμη του».

Για την ημερίδα ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, παρότι πραγματοποιείται μέσα σε δύσκολες συνθήκες: «Η διεξαγωγή διοργανώσεων στο Παγκρήτιο με αθλητές από όλη την Ελλάδα, η αλήθεια είναι πως μας είχε λείψει. Θεωρώ μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος αγώνας έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε στο μέλλον να εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη μας.

Με την ελπίδα ότι σύντομα οι αθλητικές διοργανώσεις θα διεξάγονται με την παρουσία κόσμου στις κερκίδες, θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρίες για την συνεργασία και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στον χαιρετισμό του στην έναρξη της διοργάνωσης στο Παγκρήτιο στάδιο αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Γιώργου Φουντουλάκη, δήλωσε:
«Ως Περιφέρεια Κρήτης, καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο τους δεκάδες αθλητές που διεκδικούν την πρόκρισή τους, σε διεθνείς διοργανώσεις και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική ημερίδα, η οποία επιβεβαιώνει τη βούλησή μας, να καθιερώσουμε την Κρήτη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Η λειτουργία αθλητικών υποδομών υψηλών προδιαγραφών, όπως είναι και το Παγκρήτιο Στάδιο, σε συνδυασμό με τις υποδομές φιλοξενίας, τη μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος και της φιλοξενίας των κρητικών, αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στο νησί. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Στους αθλητές και τους συνοδούς τους, ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Στην ημερίδα λαμβάνουν μέρος πενήντα και πλέον αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία διαφορετικών κατηγοριών, που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις και meetings. Την διοργανώνουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ) και ο Δήμος Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποτροπή της διασποράς του Covid-19.

Ημερίδα για Αμεα στο Παγκρήτιο

 

Ημερίδα για Αμεα στο Παγκρήτιο

 

Ημερίδα για Αμεα στο Παγκρήτιο

 

Ημερίδα για Αμεα στο Παγκρήτιο

 

Ημερίδα για Αμεα στο Παγκρήτιο


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα