Στιγμιότυπα από την κατεδάφιση του πρώην κέντρου διασκέδασης «ΚΑΝ ΚΑΝ» στα Μετέωρα

«Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει τα λόγια να συνάδουν με τις πράξεις. Στον Δήμο Παύλου Μελά είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας και εκπληρώνουμε, Δημοτική Αρχή και υπηρεσιακός μηχανισμός, το χρέος μας στην πόλη και τους κατοίκους της. Η κατεδάφιση ενός επικίνδυνου κτηρίου για την ασφάλεια πεζών και οδηγών στα Μετέωρα, πάνω σε έναν κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει δύο μεγάλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, με εκατοντάδες διερχόμενους πεζούς και οχήματα σε καθημερινή βάση είναι ένα έργο αυτονόητο. Είναι η ικανοποίηση ενός λογικού αιτήματος που η τοπική κοινωνία είχε θέσει από 20ετίας».

Με αυτές τις λέξεις αποτύπωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στις εγκαταστάσεις του πρώην κέντρου διασκέδασης «ΚΑΝ ΚΑΝ», σε οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και της οδού Ακροπόλεως στα Μετέωρα, στη νοτιοανατολική είσοδο του δήμου Παύλου Μελά η οποία γειτνιάζει με το Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Το κτήριο το οποίο χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο από άποψη δομική και από άποψη ασφάλειας κοινού έπρεπε οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί για την αποτροπή της πρόκλησης ατυχήματος.

Η αρχή είχε γίνει στις 29 Μαϊου 2017, όταν ο Δήμος Παύλου Μελά μέσω συμβεβλημένης εταιρείας με εξειδικευμένο προσωπικό και τη βοήθεια ειδικού καλαθοφόρου οχήματος ξεκίνησε τις εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εγκαταλελειμμένο κτίσμα, μετά από συντονισμένες ενέργειες όλων των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά αποξηλώθηκαν τότε, μέσα σε ένα τριήμερο, 750 τ.μ. αμιάντου από τη σκεπή και από το εσωτερικό του κτιρίου και δόθηκε ένα τέλος σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους της περιοχής Μετεώρων.

Τις εργασίες κατεδάφισης συντόνισαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθάνατος και Σάκης Λαζαρίδης, με τη σημαντική συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Παύλου Μελά για την εφαρμογή των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ παρέστη και ο Εντεταλμένος Διοικητικών Υπηρεσιών, Στέφανος Βάρφης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αλέξης Αλαματίδης


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα