Στις εργασίες ανάπλασης γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 18-05-2021 

 

 

Στις εργασίες ανάπλασης γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης των οδών γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας,  επισκέφθηκε το εργοτάξιο στην οδό Γιαννίκου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού, είναι συνολικού προϋπολογισμού 439.059,45 ευρώ  και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.  Ουσιαστικά πρόκειται για την διαμόρφωση των δρόμων που συνδέουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.) με το κέντρο της πόλης και παράλληλα οδηγούν στον Τάφο του Καζαντζάκη (Προμαχώνα Μαρτινέγκο) και τον μεγάλο περίπατο και τα αξιοθέατα των Ενετικών Τειχών.

Στο πλαίσιο των εργασιών, τα πεζοδρόμια όπου είναι εφικτό θα διαπλατυνθούν, θα τοποθετηθεί κυβόλιθος, θα κατασκευαστούν  οδεύσεις τυφλών και ράμπες ΑμεΑ, θα μπουν μικρά καθιστικά από λιθοδομές και ξύλο καθώς και νέος αστικός εξοπλισμός ενώ θα υπάρξουν και πολλές φυτεύσεις δέντρων και φυτών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την επίσκεψη «Έχει ξεκινήσει μια ακόμα σημαντική ανάπλαση που θα αλλάξει προς το καλύτερο την περιοχή γύρω από το Πολιτιστικό, πάντα με σεβασμό στον ιστορικό χαρακτήρα της. 

Σε συνέχεια των έργων στα Ενετικά Τείχη και της ανάπλασης της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη, επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας., σε συνδυασμό με την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων». 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Ανάπλαση της οδού Γιαννίκου

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Ανάπλαση της οδού Γιαννίκου

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Ανάπλαση της οδού Γιαννίκου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα