Στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Θανάσης Νασιακόπουλος για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες

Τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος και συζήτησαν  αναλυτικά το θέμα  το ζημιών που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, ιδιαίτερα του βαμβακιού και βρώσιμων σταφυλιών ποικιλίας crimson, από τις πρόσφατες κακοκαιρίες «Αθηνά» και «Μπάλος».

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ο Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε με  έμφαση ότι το μέγεθος της ζημίας, από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο Παράθεσε δε μια σειρά επιχειρημάτων για τη δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από την κακοκαιρία.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τον διαβεβαίωσε ότι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, μετά από μια πρώτη γενική εκτίμηση, θα εισηγηθούν ένα μεσοσταθμικό ποσοστό της ζημίας των καλλιεργειών και με βάση αυτό θα ακολουθήσει ένα μεσοσταθμικό ποσό προκαταβολής. Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε και στην προηγούμενη θεομηνία τον «Ιανό». Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ οι επιμέρους εκτιμήσεις του κάθε κτήματος ξεχωριστά για να προκύψει το τελικό ποσοστό της αποζημίωσης. Αναφερόμενος ειδικότερα στην καλλιέργεια του βαμβακιού και στα βρώσιμα σταφύλια ποικιλίας crimson ο πρόεδρος δήλωσε με βεβαιότητα ότι θα ακολουθηθεί η πρακτική της μεσοσταθμικής προκαταβολής.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και εξέφρασε  την πεποίθησή του ότι οι εκτιμητές-γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, είναι βέβαιοι ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά. Κλείνοντας δε τη συνάντηση προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί το Δήμο Κιλελέρ για να έχει μια άμεση επαφή με το πρόβλημα καθώς και να ακούσει τα αιτήματα των αγροτών. Η πρόσκληση της επίσκεψης έγινε αποδεκτή από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και θα πραγματοποιηθεί όταν το πρόγραμμά του το επιτρέψει.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα