Στο Χονγκ Κονγκ θα χτιστούν οι πιο εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες

Στο Χονγκ Κονγκ πρόκειται να χτιστούν οι πιο εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες που έχουμε δει ποτέ!

Πρόκειται για σχέδια που παρουσιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid σε συνεργασία με το Leigh & Orange (L&O) και αφορούν τη δημιουργία συγκροτήματος φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST).

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και να φιλοξενήσει πάνω από 1.500 φοιτητές στα 35.500 τ.μ. του. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πέρα από το σημείο στο οποίο αναμένεται να κτιστεί με τη θάλασσα να απλώνεται λίγο πιο πέρα, ξεχωρίζει επίσης και η γέφυρα στην οροφή των κτιρίων, με σκοπό να τα συνδέει μεταξύ τους.Όντας οργανωμένο σε σχήμα εξαγώνου, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει τέσσερις εσωτερικές αυλές, καθώς επίσης εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους που θα χρησιμοποιούνται για χαλάρωση, μάθηση, αναψυχή, σωματική άσκηση, ακόμα και για γεωργία. Τέλος, το κάθε δωμάτιο θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει θέα χάρη στο σχεδιασμό του.Οι κατοικίες χωρίζονται σε τρεις διαφορετικούς τύπουςLinear Cluster, V-Cluster και Y-Cluster, με τον πρώτο να αποτελεί τον πιο μικρό τύπο, περιλαμβάνοντας δωμάτια για 18 φοιτητές κι έναν ενιαίο χώρο καθιστικού με κουζίνα η οποία θα μπορεί να διαιρείται σε μικρότερους χώρους με τη χρήση χωρισμάτων. Τα κτίρια του Υ-Cluster θα περιλαμβάνουν δωμάτια για 27 φοιτητές, μαζί με χώρους μελέτης, σαλόνι χαλάρωσης και κουζίνα, ενώ τέλος, ο τελευταίος τύπος θα χωράει 36 φοιτητές, ενώ τα διαμερίσματά του θα καταλαμβάνουν δύο ορόφους, έχοντας σκάλες που θα συνδέουν το δωμάτιο μελέτης στον επάνω όροφο με την τραπεζαρία-κουζίνα στο χαμηλότερο επίπεδο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα