Συνάντηση Γεωργιόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα | Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας | Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου

-Συνεργασία για χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, για την προώθηση ζητημάτων του Δήμου.

Στη συνάντηση ο κ. Γεωργιόπουλος ευχήθηκε κατ’ αρχάς καλή επιτυχία στο νέο έργο του κ. Υπουργού, θέτοντας στον κ. Πέτσα μια σειρά από αιτήματα που απασχολούν τον Δήμο, με κορυφαίο την υποβολή των φακέλων, από πλευράς Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Τόνισε μεταξύ άλλων ότι προσβλέπει σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αν και εμφανίζεται ως μικρός πληθυσμιακά Δήμος, εντούτοις καλείται να συντηρεί υποδομές (από οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης κλπ) που πρέπει να ανταποκρίνονται επαρκώς ώστε να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες εκτός των δημοτών και σε ένα πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος έχει κάνει σημαντική προεργασία για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αποτελεί βασικό εργαλείο χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων στην Αυτοδιοίκηση, ζητώντας την υψηλότερη δυνατή χρηματοδότηση. Οι προτάσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχουν ήδη κατατεθεί και αυτές που θα κατατεθούν τις προσεχείς ημέρες, αφορούν έργα αγροτικής οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, αντισεισμικής προστασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού κλπ καθώς και αιτήματα χρηματοδότησης μελετών για μεγάλα έργα υποδομών.

Επιπλέον τέθηκαν στον Υπουργό εκκρεμότητες που αφορούν τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από το παλιό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», όπως το αίτημα χρηματοδότησης  600.000 ευρώ για βελτίωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και το αίτημα  370.000 ευρώ για δημιουργία καταφύγιου αδέσποτων ζώων. Θετική ήταν η ανταπόκρισή του για τη χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ από τον κωδικό για τη λειψυδρία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες του Δήμου για αποκατάσταση ζημιών και συντήρηση του δικτύου ύδρευσης.

Στήριξη για δράσεις πολιτισμού

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το ζήτημα πρόσθετης χρηματοδότησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε συνέχεια συζήτησης και με τον προκάτοχό του κ. Θεόδωρο Λιβάνιο. Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε την ιδιαιτερότητα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ως ενός τόπου εθνικής και διεθνούς σημασίας, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και με την Τελετή Αφής κάθε δύο χρόνια που απαιτεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και βαρύνει οικονομικά τον Δήμο δυσανάλογα, σε σχέση με την τακτική επιχορήγηση. Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως κατανοεί πλήρως και θα στηρίξει το παραπάνω αίτημα προσφέροντας καλές υπηρεσίες για την επίλυσή του, προς την κατεύθυνση προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, εκτιμώντας ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, εξαιτίας του ρόλου του, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα από την Κυβέρνηση.

Τέλος ο Υπουργός δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την ιδιαίτερη αποστολή του εθνικού κεφαλαίου που λέγεται «Αρχαία Ολυμπία» και δεσμεύθηκε ότι η επικοινωνία με τον Δήμαρχο για τα βασικά προγράμματα του «Αντώνης Τρίτσης» θα είναι συνεχής, για τον συντονισμό και τη συνεργασία που απαιτείται.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα