Συνάντηση εργασίας για τον ανασχεδιασμό του τουρισμού στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα | Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Οι Γ.Γ. των Υπουργείων Οικονομικών & Τουρισμού στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Σημαντική η σημερινή παρουσία των Γ.Γ. των Υπουργείων Τουρισμού κ. Λοΐζου και Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου, για την ανανέωση του τουριστικού προϊόντος της λίμνης Πλαστήρα.

Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης της υφυπουργού Τουρισμού κ. Ζαχαράκη με το δήμαρχο λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο και του πρωθυπουργικού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση εργασίας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ο αντιδήμαρχος κ. Τσιαμαντάς και ο γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μπράντζος.

Ο δήμαρχος ανέλυσε το σχέδιο ανανέωσης του τουριστικού προϊόντος, καθώς και των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η παραλίμνια περιοχή, όπως ποδηλατόδρομοι, μονοπάτια, θεματικά πάρκα, κ.α. Επίσης έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας ένταξης του Δήμου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και την άρση των επιπτώσεων της ΖΟΕ. Ο κ. Νούσιος ανέδειξε τη σημασία της λίμνης στην οικονομία της Καρδίτσας συνολικά, και των μεγάλων δυνατοτήτων ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού.

Η Γ.Γ. Τουρισμού κ. Λοΐζου αναφέρθηκε στο σχέδιο του Υπουργείου για τον Ορεινό Τουρισμό και δεσμεύτηκε να εντάξει τη λίμνη Πλαστήρα.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από τα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης άκουσε τα επιμέρους θεσμικά και άλλα αιτήματα που έθεσαν οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

Ακολούθως ξεναγήθηκαν σε χώρους που προορίζονται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του Θεματικού Τουρισμού, όπως τα μονοπάτια, οι ποδηλατόδρομοι, πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα, το Σχολείο Δάσους Κερασιάς, ο Βοτανικός Κήπος, ενώ είχαν εμπειρία δραστηριοτήτων, μία έκπληξη που οργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τον κ. Χαραλαμπίδη.

Πηγή
Author: plastAdmin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα